Karl Fredrik Gustafsson ville inte ta bilder – möttes av skarp kritik

Karl Fredrik Gustafsson

Karl Fredrik Gustafsson har blivit en minst sagt populär tv-profil under det senaste året och framgångarna är ett faktum.
Men med det kommer det också baksidor. Nu sätter han ner foten efter att det blivit för mycket.
”Det kommer jag nog aldrig göra om”, skriver han.

Det blev en minst sagt succé när trädgårdsmästaren och floristen Karl Fredrik Gustafssons program Karl Fredrik på Österlen hade premiär på TV4 förra våren. I programmet fick tv-tittarna hänga med i Karl Fredrik och sambon Petter Kjelléns vardag i Eklaholm på vackra Österlen, och redan efter första avsnittet hade duon charmat en stor del av det svenska folket.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Skarpa kritiken mot Karl Fredrik Gustafsson efter beslutet

Idag åker människor landet över för att få komma och ta del av parets fina gård och gårdsbutik, och på Instagram har Karl Fredrik många gånger uttryckt glädjen över det. Men när besökare kommer dit är det också många som vill ta bilder med den berömda duon, och ibland blir det för mycket. I ett inlägg på Instagram sätter Karl Fredrik nu ner foten efter att besökare blivit arga när han inte velat ta en bild.

”Nu tar jag upp något jag sällan talar om, att det kan bli för mycket och att jag vissa dagar är lite mer lågmäld och melankolisk, vilket kan vara riktigt skönt. Dessa dagar känner jag oftast inte för att ta bilder tillsammans med er kunder eller ens bli fotograferad. Den här veckan hade jag en sådan dag när jag tackade nej till att ta selfie och bli fotograferad, men det kommer jag nog aldrig göra om, tacka nej alltså! För så mycket skit jag fått på Mail, i kommentarer och meddelanden har jag aldrig tidigare fått. Eftersom jag tackade nej till selfie så var jag tydligen så otrevlig och personen i fråga skulle aldrig mer komma tillbaka! Var tycker ni, måste en kändis alltid ställa upp på bild, selfie eller bli fotograferad?”, skriver han innan han fortsätter:

Annons

Karl Fredrik på Österlen kan du se på C More. Skaffa konto här

Börja titta

”Det blir otroligt mycket jobb för er och vår skull, för Petter och mig som bor mitt i allt detta så ber vi om respekt för våra privata delar, pelargången, östra trädgården, orangeriet och privata trädgården. När vi är i dessa delar har vi valt att backa undan lite från vimlet i butiken, därför önskar vi få vara privata när vi är i dessa delar, hur låter det!? Känns det ok för er!? Vi lovar att göra vårt bästa för att ni ska få en så bra upplevelse som möjligt här hos oss på Eklaholm, vi har världens bästa personal som vi är så stolta över!”

Stöttas av följarna efter de ärliga orden

Och i kommentarsfältet är det många som stöttar honom och uppmanar honom att lyssna på sig själv.

”Tycker verkligen inte det är en skyldighet att behöva ställa upp på att bli fotograferad bara för att man är en kändis! Och att få dra sig undan och vara privat är varje persons rättighet!”, skriver bland annat en person.

”Att säga nej är att respektera sig själv Att acceptera andras nej är att respektera andra! Så du som alla andra har rätt att säga nej!”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Sofia Geite om kampen med Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Jill Johnsons nya glädjebesked med kärleken Mattias Elg

Senaste nytt