hänt exklusivt

Karl Fredrik och fästmannen Petters beslut – firar inte jul ihop

Petter Kjellén och Karl Fredrik Gustafsson

Julen står runt hörnet.
Nu berättar Karl Fredrik Gustafsson om anledningen till att han inte firar med kärleken Petter.
– Det känns okej, säger han till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Häng med på Karl Fredriks lyxsemester i Sydafrika
0:60

Efter reklamen: Häng med på Karl Fredriks lyxsemester i Sydafrika

(0:60)

Slå på ljud

Karl Fredrik Gustafsson, 36, blev en riktig favorit hemma i tv-sofforna när han slog igenom med det egna programmet Karl Fredrik på Österlen. Här får tittarna se allt från storslagna trädgårdsdekorationer till livet på gården med fästmannen Petter Kjellén, 40.

Julen är minst sagt en högtid som faller Karl Fredrik i smaken och juldekorationer i mängder klär ofta deras hem på Eklaholm. Men i år ser det aningen annorlunda ut. Varken Petter eller Karl Fredrik kommer nämligen att tillbringa julen på hemmaplan.

Sanningen är den att paret kommer att fira julen på separata håll.

– I år ska ju varken jag eller Petter fira här på Eklaholm utan vi ska fira på varsitt håll, säger Karl Fredrik till Hänt.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Så kommer Karl Fredrik och Petter fira jul – på varsitt håll

Karl Fredrik berättar för Hänt att han inte firat jul tillsammans med sina föräldrar på många år och han kommer därför åka till Örebro och tillbringa tid med familj och vänner.

– Jag ska till Örebro där jag är uppväxt, så jag ska besöka mina föräldrar. De bor i en villa där, så då kommer min bror från Stockholm dit också så vi träffas och firar jul tillsammans, säger han och fortsätter:

– Och sen kommer jag träffa lite vänner i Örebro, kanske gå på midnattsmässa och lite hemvändarfest på juldagen. Både träffa vänner och familj och bara mysa.

Petters familj bor inte långt ifrån där paret själva är bosatta så medan Karl Fredrik tar sitt pick och pack och hälsar på familjen i Örebro passar han på att besöka sin egen familj.

– Hans familj bor ju inte så långt härifrån så han kommer fira med ett par av sina systrar och deras familjer. Och på juldagen brukar vi alltid åka till Petters föräldrar och äta jullunch men det kan ju inte jag vara med på i år. Så han firar med sin familj och jag firar med min familj.

Första gången de inte firar in det nya året på Eklaholm

Högtiden kommer Karl Fredrik alltså att fira utan sin kära fästman – men beslutet känns okej och han ser fram emot att fira med familjen där han är uppväxt.

– I år blir det så, att vi firar på varsitt håll men det känns okej. Jag menar, vi har firat så många jular ihop och kommer fira så många jular ihop framöver så det känns också bra och mysigt att fira jul hemma det var längesen jag gjorde det. Jag tror att det var sju år sedan jag firade med mina föräldrar så det blir mysigt, säger Karl Fredrik.

När det nya året ska firas in kommer paret att vara återförenade och de är bortbjudna på en middag hos vänner – så inte heller då kommer de vara på Eklaholm.

– Det kommer säkert bli hur mysigt och bra som helst. Men det är första gången vi firar nyår på en annan plats än på Eklaholm. Så i år blir det varken jul eller nyår på Eklaholm, det är ju lite speciellt!

FOTO: Johan Nilsson/TT/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN