Karl Dyall försvann från rampljuset efter Rederiet – det gör han idag

Karl Dyall i Rederiet

Musikalartisten Karl Dyall spelade rollen som Emilio Bolivar i Rederiet år 1994. Efter det har han nästan inte synts till alls i tv-rutan.
Vad gör han nu?
0:45

Efter reklamen: Bill Skarsgård om relationen till Jonas Åkerlund: "Älskar honom"

(0:45)

Karl Dyall, 55, är en av Sveriges mest framträdande musikalartister. På sitt cv kan han titulera sig som dansare, koreograf, sångare, skådespelare och atlet.

Men många känner nog mest igen honom som karaktären Emilio Bolivar i tv-serien Rederiet.

Nu var det ett bra tag sedan som Karl syntes i rutan. Vad gör han nu för tiden?

Göran Gillinger som raspen och Karl Dyall som Emilio

Raspen och Emilio i Rederiet.

FOTO: SVT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vad gör Karl Dyall idag?

Skådespelaryrket när det gäller filmografi blev inte långvarigt för Karl. Han syntes framför kameran i Freak Out, Stockholmsnatt, Rederiet och NileCity 105,6, men efter det blev det inga fler roller framför kameran. Däremot har han röstskådespelat i en hel del filmer, bland annat De magiska skorna, Gustaf, Min vän Charlotte, Kalle med K, From Sammy with love och Aladdin.

Karl har istället för film, satsat på teater och dans. Nu senast är han aktuell i teateruppsättningen Roberts Broberg- och dalbana av Jonna Nordenskiöld där han spelar rollen som Zero.

Han syns även till som en av kändisarna i nya TV4-programmet Hjulet med Petra Mede, 52, där han har hand om ämnet träning.

Bror till sångerskan Sharon Dyall

Något som kanske inte alla har koll på är att Karl inte är den enda i familjen som satsat på underhållning som yrke. Karls pappa Charles Colin Dyall var jazz- och funkmusiker. Och Karls syster är ingen mindre än populära sångerskan Sharon Dyall som medverkat i mängder av tv-serier och filmer, både som skådis framför kameran men också röstskådespelat.

Sharon och Karl dyall

Sharon och Karl.

FOTO: Roger Tillberg/TT

Allt om Göran Gillinger

Se klippet här!

FOTO: SVT, Anders Wiklund/ TT

SENASTE NYTT!