TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Karl Dyall försvann från rampljuset efter Rederiet – det gör han idag

04 maj, 2022 
Karl Dyall i Rederiet
Musikalartisten Karl Dyall spelade rollen som Emilio Bolivar i Rederiet år 1994. Efter det har han nästan inte synts till alls i tv-rutan.
Vad gör han nu?
Annons
Bill Skarsgård om relationen till Jonas Åkerlund: "Älskar honom"Brand logo
Bill Skarsgård om relationen till Jonas Åkerlund: "Älskar honom"

Karl Dyall, 55, är en av Sveriges mest framträdande musikalartister. På sitt cv kan han titulera sig som dansare, koreograf, sångare, skådespelare och atlet.

Men många känner nog mest igen honom som karaktären Emilio Bolivar i tv-serien Rederiet.

Nu var det ett bra tag sedan som Karl syntes i rutan. Vad gör han nu för tiden?

Göran Gillinger som raspen och Karl Dyall som Emilio
Raspen och Emilio i Rederiet.

Vad gör Karl Dyall idag?

Skådespelaryrket när det gäller filmografi blev inte långvarigt för Karl. Han syntes framför kameran i Freak Out, Stockholmsnatt, Rederiet och NileCity 105,6, men efter det blev det inga fler roller framför kameran. Däremot har han röstskådespelat i en hel del filmer, bland annat De magiska skorna, Gustaf, Min vän Charlotte, Kalle med K, From Sammy with love och Aladdin.

Annons

Karl har istället för film, satsat på teater och dans. Nu senast är han aktuell i teateruppsättningen Roberts Broberg- och dalbana av Jonna Nordenskiöld där han spelar rollen som Zero.

Han syns även till som en av kändisarna i nya TV4-programmet Hjulet med Petra Mede, 52, där han har hand om ämnet träning.

Bror till sångerskan Sharon Dyall

Något som kanske inte alla har koll på är att Karl inte är den enda i familjen som satsat på underhållning som yrke. Karls pappa Charles Colin Dyall var jazz- och funkmusiker. Och Karls syster är ingen mindre än populära sångerskan Sharon Dyall som medverkat i mängder av tv-serier och filmer, både som skådis framför kameran men också röstskådespelat.

Sharon och Karl dyall
Sharon och Karl.

FOTO: SVT, Anders Wiklund/ TT

Annons