Kändisdörrvakten Fadde Darwichs nya jobb – så lever han idag

På 1990-talet blev Fadde Darwich ett känt namn genom Stockholms nattliv och i pressen.
Nu har han bytt jobb – och det kan ses som lite otippat.

På 1990-talet och i början av 2000-talet var Fadde Darwich Sveriges kändaste dörrvakt. Eller, det kanske kanske han är än idag.

Då jobbade han främst på Spy bar, och har sedan dess ramlat runt på en massa olika krogar i Stockholm. Han har delvis fortsatt vara dörrvakt, delvis varit vaktchef och delvis har han även drivit egna ställen.

LÄS MER: Så lever Linda Thelenius i dag

Faddes likhet med Linda Thelenius

Fadde Darwich blev inte mindre uppmärksammad när han hade ett förhållande med realitystjärnan Linda Rosing, eller Linda Thelenius som hon heter idag.

De gjorde tillsammans ett försök att starta nätsåpan The bitch tour, med Linda och Fadde, men det gick så där. Så där gick det också med deras förhållande. De förlovade sig men gjorde slut innan något giftermål hann bli verklighet.

Idag är Linda Thelenius gift med Peter Thelenius och hon jobbar inom hemtjänsten.

Och det har visat sig att Fadde Darwich och Linda Thelenius har just vård och omsorg gemensamt. För när coronapandemin drog in och ställde till det för krogbranschen var han tvungen att fixa ett nytt jobb.

Det blev som ambulansförare, vilket han pratar ut om i en intervju med Aftonbladet. Han har jobbat med att köra sjukvårdstransporter av covid-19-patienter i två månader nu.

– Restriktionerna blev bara tuffare och tuffare, man väntade på att det skulle lätta, men det blev tvärtom. Då kände jag att jag kan inte bara gå och vänta utan jag måste jobba och få en inkomst samtidigt som jag gör en insats, säger han till tidningen.

Jobbiga mötet under arbetet

Jobbet går på att köra patienter från äldreboenden till sjukhus, och tvärtom. Dessutom transporteras en del unga personer. Idén fick han från en vän och kollega som också jobbade inom krogvärlden.

I intervjun berättar Fadde Darwich att jobbet är krävande. Både fysiskt och psykiskt.

– Det är förstås jobbigt, när vi körde en 8-åring som mådde dåligt och hade svår hosta, då blir man väldigt berörd. Man blir berörd av alla som är sjuka, men det tar extra hårt. Sedan när man ser att det är fullt överallt på sjukhusen så blir man ledsen, säger han.

Den kända dörrvakten får också frågan om han blivit igenkänd någon gång. Och det har han blivit.

– Ja, det var en kille som kände igen mig trots att jag hade ansiktsmask. Han sa ”vad fan, det är ju du! Jag har aldrig tyckt om dig för du släppte aldrig in mig på Spy Bar, men nu måste jag ändra mig”.

Bild: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT, Johan Jeppsson/TT

Läs också: Caroline Kejberts egna ord om långa frånvaron

Läs också: Pernilla Wahlgrens svar om kritiserade familjebilden