TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Kändisarna om otroliga förvandlingen: Så kom vi i bättre form

24 apr, 2020 
AvEmelie Tholin
Lasse Kronér, Camilla Läckberg, Magdalena Graaf och Rickard Söderberg har alla haft mycket tankar kring kropp och hälsa.
Här berättar flera svenska kändisar om ohälsa, negativa tankar – och hur de lyckades vända allt och få ett friskare liv.
✔︎ ”Skämdes när jag hade sex – men nu är livet fantastiskt”.
✔︎ Tappade 40 kilo – så gick det till.
✔︎ Förändringen efter bilden: ”Träningen gav en extra skjuts”.
Annons
Allt om Kikki DanielssonBrand logo
Allt om Kikki Danielsson

Följande kändisar berättar om hur de lyckades få en kropp som de trivs med: Rickard Olsson, Camilla Läckberg, Charlotte Perrelli, Rickard Söderberg, Lasse Kronér, Suzanne Sjögren och Magdalena Graaf.

Hanna Graaf
Magdalena Graaf

Magdalena Graaf: ”Skämdes när jag hade sex”

Magdalena Graaf, 44, har varit med om fruktansvärda tragedier i sitt liv. 2014 förlorade hon sin äldste son och 2017 hamnade hon mitt i terrordådet på Drottninggatan. Magdalena och sönerna Charlie och Tristan kastade sig in i en butik för att ta skydd.

– Efter Drottninggatan började jag äta antidepressiva. Jag försökte bearbeta sorgen efter Isak och då hamnar jag mitt i en terrorattack. Jag glömmer aldrig ljuden från lastbilen. De ljuden hör du hela tiden när du bor i stan, därför flyttade vi till ett hus i förorten, berättar hon i Amelia.

Annons

Idag bor Magdalena i Djursholm utanför Stockholm och mår efter omständigheterna bättre.

– Det enklaste vore att gå in i väggen, som alla andra gör. Men jag har inte den lyxen att välja att vara svag eftersom jag har barn. Just nu känns livet fantastiskt. Som om jag lurar ödet. Rent fysiskt har jag nog aldrig mått så bra med mig själv någon gång. Smal och lycklig.

Magdalena åkte på ett retreat i Thailand i fjol för att gå ner i vikt, där hon rasade tio kilo genom en kickstart med ”gröna äckliga drinkar”. Därefter har ytterligare 14 kilo försvunnit.

– Min övervikt ställde till med massor av problem. Jag fick hälsporre och en kronisk inflammation i höften. Jag hatade mig själv och tyckte att jag såg ut som en gris. Varenda timme tänkte jag på min övervikt. Jag skämdes när jag hade sex och ville dölja mina valkar.

◼️◼️◼️

 

Rickard Söderberg
Rickard Söderberg har gjort en dramatisk viktresa.

Rickard Söderberg: ”Hela kroppen var i obalans”

Operastjärnan Rickard Söderberg, 44, har gjort en enorm viktresa. Bakgrunden till förändringen var ett läkarbesök.

Annons

– I somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm.. hela paketet var i stress och obalans, berättar Rickard.

Efter läkarbesöket började han lägga om kosten och träna mer och detta har onekligen gett resultat! Nu är det en pigg och lättare Rickard som står på scen!

– Det var inte så svårt egentligen, antingen blir du sjuk eller så får du arbeta för att bli frisk. Uppoffringarna blir ganska små då, berättade han nyligen Nyhetsmorgon.

Rickards utseendeförändring har inte gått obemärkt förbi. Det är många som kommenterar sångarens slimmade lekamen!

– Reaktionerna är ofta ”du ser fantastisk ut”, men för mig handlar det inte om det, jag såg fantastisk ut innan också. Det handlar om hur man mår på insidan, säger han.

Han fortsätter:

– Det finns en oerhörd fixering vid om man är smal eller inte. Jag har inte vägt mig på trettio år, för mig är det helt ointressant, säger han.

Annons

Han fortsätter:

– Vi blir hela tiden pumpade med en bild av hur man ska set ut, retuscherade och helt orimliga och omänskliga att leva upp till, säger han.

Rickard Söderberg menar att vi borde fokusera på helt andra saker i stället.

– Det handlar om att vara i kroppen och att njuta av kroppen. Vi måste leva livet med oss själva och andra, och att kroppen funkar och är frisk.

◼️◼️◼️

 

Kikki Danielsson
Kikki Danielsson har alltid kämpat med vikten.

Kikki Danielsson: ”Lagrade fett för kristider”

Kikki Danielsson, 67, har haft problem med sin vikt i många år. När hon mådde som sämst 2011 slutade hon äta. Ändå gick hon upp i vikt.

– Kroppen reagerar med att lagra fett för kristider, berättade sångerskan.

Självsvälten handlade inte om vilja att gå ner i vikt.

Annons

– Det är tråkigt att laga mat och ännu tråkigare att äta ensam. Det har mycket med ensamhet att göra.

De senaste åren har den folkkära sångerskan blivit erbjuden att komma tillrätta med sin vikt genom Biggest loser.

– Ja, jag har blivit erbjuden, bekräftar Kikki i Fördomspodden.

Däremot vägrar hon vara med i programmet – och hon är väldigt bestämd kring detta:

– Nej, jag tänker inte dö i tv. Jag tycker de här övningarna är alldeles för vansinniga på en överviktig människa, säger hon.

Biggest loser-tränaren Mikael Hollsten, 35, höll inte med om Kikki Danielsson kritik. För Aftonbladet förklarade han hur han ser på saken.

– Jag tycker det är trist att hon har den inställningen. Vi har absolut inte med några farliga övningar. Vi tränar bara väldigt hårt. Ingen tvingas till att träna hårdare än man klarar av och som överviktig har man ju fysiska begränsningar så det brukar lösa sig av sig självt, säger Hollsten till tidningen.

◼️◼️◼️

 

Camilla Läckberg om viktkampen.
Camilla Läckberg är öppen med känslorna inför sin vikt.

Camilla Läckberg: ”Stressat och ätit”

Camilla Läckberg, 45, gästade nyligen Skavlan men efter programmet drabbades hon av en kris:

Annons

”Jag hade jätteångest inför att ställa upp i Skavlan i veckan. Inte inför eventuella frågor, ingen ångest inför vara med i TV i sig själv. Utan på grund av min vikt. Haft mitt mest stressfyllda år på många år”, skrev Läckberg på Instagram.

Läckberg jämför 2019 med när hon 1996 tog 70 högskolepoäng på en termin.

”Det var vidrigt. Fast jag är oerhört stolt över den bedriften fortfarande idag. Men jag pluggade, grät, och åt. Och gick upp 20 kg”, skriver Läckberg vidare.

Deckardrottningen tycker att 2019 har varit lika kaosartat.

”Jag har jobbat, gråtit av stress på många plan. Och ätit. Och gått upp mycket i vikt. Och jag hatar att det påverkar mig så mycket”, skriver hon.

Trots att hon har så mycket positivt i tillvaron med man, sina barn, sin ekonomi, sin trygghet och så vidare.

”Ändå vågade jag inte titta på Skavlan själv och tillbringade Alla hjärtans dag upplöst i tårar i bävan för allmänhetens kommentarer. Om min vikt”, fortsätter Läckberg.

Annons

Hon postade två bilder på sig själv, den ena från ”Let’s dance” 2012 och den andra från Skavlan.

”Det skiljer cirka 20 – 25 kilo mellan dessa bilder. Jag är på ett bättre ställe idag än då på många sätt. Ändå låter jag min vikt definiera min lycka och självkänsla”.

◼️◼️◼️

 

Charlotte Perrelli har kämpat med gravidkilona.
Charlotte Perrelli har kämpat med gravidkilona.

Charlotte Perrelli: ”Varit hård mot mig själv”

Charlotte Perrelli, 45, födde yngsta sonen Alvin i november 2018, efter en komplicerad och riskfylld graviditet, där hon medicinerades med kortison. Sångerskan, som har erfarenhet att vara gravid både som 31-årig och 44-åring, konstaterade snabbt att det blir svårare att få tillbaka sin gamla kropp ju fler barn man får – men hyllar samtidigt kroppens förmåga att ändras och utvecklas.

Annons

”Kroppen är fantastisk om man bestämmer sig. Efter 4:e barnet rinner kilona inte bort av sig själv. Jag har varit tvungen att vara hård mot mig själv och fått kämpa i några månader. Men nu mår jag ganska bra i kroppen igen. Underbart”, bloggade hon i slutet av 2019.

Med hjälp av en strikt diet och järnvilja har Perrelli kommit i form igen.

”Har gått ner 26 kg (bara graviditetskilon) och har ett par kvar, sedan är jag helt tillbaka. Skönt måste jag säga. Kommer i alla mina kläder igen och bara det är ju värt att kämpa för”, skriver hon.

◼️◼️◼️

 

Rickard Olsson gjorde 16 weeks of hell.
Rickard Olsson gjorde ”16 weeks of hell”.

Rickard Olsson: ”Många skulle kalla det 50-årskris”

I höstas bestämde sig Rickard Olsson, 53, för att göra något radikalt med sin kropp. Han hade ätit lite väl gott och kände sig inte i form. Dessutom hade hans tioåriga förhållande med Therese Broberg tagit slut och hans hälsofokus hade kommit lite på sidan av.

Annons

– Jag ser ut som Edward Blom efter den här sommaren, skojade Rickard och påbörjade det utmanande träningsprogrammet 16 weeks of hell. Konceptet innebär disciplinerad kosthållning, hårda gympass och minst en timmes powerwalk per dag – i 16 veckor.

– Många skulle nog kalla det för 50-årskris, men jag känner ingen kris. Däremot känner jag att jag har ett gyllene läge att få en sådan där Fight club-kropp som Brad Pitt. Det har legat på min bucket-list länge, men jag får inte till det riktigt, berättade Rickard i intervjuer..

Strax före jul visade han upp sin utseendeförvandling. På Instagram sågs programledaren posera i bar överkropp – och hyllningarna för superkroppen väller in från följarna:

”Wow!” skriver flera och andra stämmer in.

I Aftonbladet berättade Rickard själv om sin förvandling.

– Viss skulptering har ändå uppstått. Jag är ingen skumgummimadrass i alla fall, säger han till tidningen.

Annons

Programledaren berättade även att han gått ner 7,5 kilo, men påpekade samtidigt att siffrorna inte är det viktigaste:

– Det är bara spegelbilden som räknas. Skönheten kommer inte inifrån, det är en myt.

◼️◼️◼️

 

Lasse Kronér gick upp tiotals kilon när han mådde dåligt.
Lasse Kronér gick upp flera kilo när han mådde dåligt.

Lasse Kronér: ”Tappat nästan 40 kilo”

Lasse Kronér, 57, friades från alla anklagelser under MeToo-rörelsen. Han tog sig igenom krisen men det var en tuff tid som kostade honom en hel del. Hans fysiska hälsa och välmående påverkades också.

– När jag hamnade i den här krisen så bestämde jag mig direkt för att inte ens ha en bag-in-box hemma. Min drog de här månaderna blev istället ostbågar. Mitt leverne var helt galet, så jag åkte iväg uppåt i vikt och var väldigt stor. Jag vägde nog 123 kilo.

Annons

Lasse isolerade sig i lägenheten och gick inte ut på tre månader.

Till slut tog han tag i sitt liv genom stenhård träning.

– Jag fick ett träningsprogram av min vän Pontus Kåmark som heter 16 weeks of hell och det var det absolut värsta jag gjort.

Nu har Lasse tappat närmare 40 kilo.

– Det har jag, men det har varit bra. Men tänk om jag hade gjort det här när jag varit yngre. Nu behöver jag vara mer aktsam, ryggen har till exempel pangat några gånger under resan. Men man är äldre och kroppen säger ifrån, säger han i Aftonbladet.

◼️◼️◼️

 

Bilden med hästen fick Suzanne Sjögren att ta tag i sin vikt.
Bilden med hästen fick Suzanne Sjögren att ta tag i sin vikt.

Suzanne Sjögren: ”Gick ner 14 kilo”

Det var hösten 2018 som programledaren Suzanne Sjögren, 45, fick se nytagen bild på sig själv. Då tog hon beslutet att gå ner i vikt.

Annons

– Den där bilden när jag går vid sidan av hästen… Jag bestämde mig. Sådär ska jag inte se ut, berättar hon i Expressen.

Sedan dess har kilona runnit av henne i en rasande fart. På 15 månader har hon gått ner 14 kilo.

– Egentligen är det enkelt – det är plus och minus. Och det har jag levt efter sedan jag tog tag i det här. Det jag stoppar i mig måste jag naturligtvis göra av med, säger hon i en stor intervju med Expressen.

När Suzanne inledde sitt nya hälsosamma liv hade flera kollegor gått ner i vikt. Detta inspirerade Suzanne.

– Det blev en trend på jobbet. jag tänkte: ”Va fan, kan dom varför ska inte jag kunna?”

Suzanne laddade ner en app för att få koll på hur mycket hon stoppade i sig. Vissa saker visste hon var onyttigt, men långt ifrån allt.

– Jag har inte ändrat så mycket, men plockat bort allt socker, yoghurt, flingor och vitt bröd, säger hon i tidningen.

Efter att kilona började försvinna började Suzanne träna igen.

– Först var jag för tung för att kunna springa. Sedan började jag träna – och då gav träningen en extra skjuts.

De dagar som Suzanne inte tränar har hon stenkoll på vad hon äter. De dagar som hon tränar kan hon vara lite mer frikostig mot sig själv. Och under semestrarna.

Suzanne berättar:

– Under jul och nyår har jag gått upp några kilo när jag ätit all julmat, ost och choklad. Nu är det läge att ta tag i det igen, säger hon.

Annons