Paolo Roberto gripen i sexköpsrazzia – polisen om insatsen

Anonym polisbild
Den svenska tv-profilen Paolo Roberto greps inatt misstänkt för sexbrott.
Polisen genomförde en riktad insats mot sexhandeln i centrala Stockholm, och tv-profilen är en av flera män som ska ha gripits.
Annons

Natten till fredag genomförde Norrmalmspolisen i Stockholm och människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning, NOA, en stor razzia mot misstänka sexköpare i centrala Stockholm.

Expressen rapporterade först om razzian, och en av de gripna männen var programledaren och entreprenören Paolo Roberto. Kvinnan som mannen misstänks ha köpt sex av ska komma från ett av Europas fattigaste länder.

Annons

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha gripits i samband med att han lämnade lägenheten, och efter förhör och utredning framkommer det att han misstänks ha betalat 1500 kronor i utbyte mot samlad med kvinnan.

Annons

En liknande insats genomfördes i Stockholm så sent som i februari, då greps 41 män misstänka för sexköp efter razzior på tre olika lägenhetsbordeller i stadsdelen Södermalm.

Polisens ord om insatsen

Kriminalinspektör Simon Häggström, spanare vid NOA, skriver på Instagram att nattens insats i Stockholm ska ha varit så krävande att de knappt hann äta under passets gång. Förutom tv-stjärnan ska ett flertal andra män ha gripits under razzian.

”Vi har slitit hårt och gripit flertalet män för att ha köpt sex. Såhär dagen efter så är det några tankar som snurrar i mitt huvud”, skriver han.

Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Tar du dig rätten att köpa dig tillträde till en annan människas kropp så kommer vår målsättning alltid vara att gripa dig.”

Simon Häggström vill inte kommentera nattens razzia vidare.

Annons

– Jag kan inte kommentera några ingripanden i detalj som vi har gjort under natten, säger kriminalinspektör Simon Häggström, spanare vid Nationella operationsavdelningen, NOA till Expressen.

Hänt söker Paolo Roberto.

FOTO: TT, genrebild

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…