ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s ursäkt till tittarna – efter kritiserade inslaget i Bingolotto

09 feb, 2022 
Stefan och Bingolotto
Bingolottos Stefan Odelberg hade nyligen besök av en fakir i programmet, något som skapade både glädje och ilska.
Nu ger Stefan sin syn på saken för Hänt och TV4 ber även om ursäkt till tittarna.
– Jag kom på varningen lite sent, säger Stefan till Hänt.
Annons
BingoLotto – minns du programledarna?Brand logo
BingoLotto – minns du programledarna?

Stefan Odelberg bjöd in till söndagens Bingolotto efter två veckors sjukdom. Bland andra var dansbandet Larz-Kristerz på plats och programmet hade även uppträdande av en fakir.

Detta fick tittarna att bli oense, flera hyllade valet att ha med en fakir i programmet medan andra tyckte det var opassande. Nu, 2 dagar senare, ber Bingolotto om ursäkt – då varningen innan det känsliga innehållet kom försent.

Även programledaren Stefan Odelberg ger sin syn på saken för Hänt.

Tittarnas kritik och hyllningar om fakiren i Bingolotto

Fakirer beskrivs som en självplågande mystiker och är dessutom en underhållande konstform. Bingolottos trogna publik var snabba på att säga sitt. Fakirens gästande fick nämligen publiken splittrad, något som uttrycktes på Bingolottos sociala medier.

Annons

”Fruktansvärt smaklöst att ha med någon som sticker vassa saker genom huden. Det är inget att visa på ett familjeprogram som Bingolotto. Hur i hela friden tänkte ni där (problemet är att ni säkert inte tänkte alls)...”, skrev en tittare i en kommentar.

En annan tyckte det var positivt och nytänkande av Bingolotto.

”Vilket fantastiskt initiativ från Bingolottos sida att bredda bilden av artisteri. Lagom till att kulturbranschen kan börja öppna upp igen”, skrev en tittare.

Stefan Odelberg om fakiren: ”Jag hade kunnat ge en varning”

När Hänt når Stefan Odelberg ger han sin syn på saken.

– För det första så tycker jag att det är roligt att vi engagerar tittarna, det är ju det vi vill. Både gällande underhållningen och vinster, säger Stefan Odelberg och fortsätter:

Annons

– Jag kom på varningen lite sent. Då hade han redan stuckit igenom halva stickan i armen, då sa han ju att det var för sent.

Stefan och fakiren, Martin Lundström, som gästade programmet har jobbat ihop tidigare. Programledaren konstaterar att han kommer fortsätta bjuda på överraskningar.

– Men det är år 2022. Jag menar man mixar hjärtan och ögon utan förvarning i Talang. Om vi säger att vi har en fakir i programmet så tycker jag någonstans att man som tittare får förstå vad han ska göra med en nål, säger han och tillägger:

– Jag hade kunnat ge en varning, men jag är jätteglad! Jag försöker göra så med mina program, jag vill ju att det ska vara överraskningar.

Bingolotto
Bild från söndagens Bingolotto där fakiren Martin uppträdde.

Bingolottos ursäkt: ”Vi ber i efterhand känsliga tittare för ursäkt”

John Sarafian, PR-ansvarig på Bingolotto, hälsar att de ber om ursäkt i efterhand till känsliga tittare.

– Martin Lundström har jobbat som professionell fakir sedan 1999 och vet vad han gör och har jobbat tillsammans med Stefan flera gånger. Förberedelserna för tricken kräver många års träning och utfördes professionellt, säger John och fortsätter:

– En varning före inslaget där Martin stoppade in en gaffel i näsan och en nål i arm och kind skulle självklart varit på plats och vi ber i efterhand känsliga tittare för ursäkt om detta.

FOTO: TV4

Annons