Inslaget i Bingolotto får tittarna att se rött – rasar mot händelsen

07 feb, 2022 
Bingolotto
Bingolotto och Stefan Odelberg bjöd i vanlig ordning på underhållning från start till slut under söndagens sändning.
Men det finns en specifik händelse i programmet som får tittarnas åsikter att gå isär.
Annons
BingoLotto – minns du programledarna?
BingoLotto – minns du programledarna?

Stefan Odelberg bjöd in till söndagens Bingolotto efter två veckors sjukdom i coronaviruset. Dansbandet Larz-Kristerz uppträdde på scenen och programmet hade även gästande av en fakir.

Detta fick tittarna att bli oense, flera hyllar valet att ha med en fakir i programmet medan andra tycker det är opassande.

– Vänta lite, känsliga tittare nu, titta inte, om ni inte vill, säger programledaren Stefan i direktsändning följt av:

– Det här är inget man ska prova hemma.

Kritiken mot valet att ha med en fakir i Bingolotto: ”Smaklöst”

Fakirer beskrivs som en självplågande mystiker och är en underhållande konstform. En stereotypisk bild av fakiren är en halvnaken man som utan ansträngning går på glödande kol, sitter eller sover på spikmatta eller genomborrar sin kropp.

Annons

Bingolottos val att ha med en fakir som underhållningsmoment har skapat delade meningar hos tittarna. På sociala medier uttrycker tittarna nu sina starka åsikter. Flera tycker att det inte hör hemma i ett program som Bingolotto då de anser att det är ett familjeprogram.

”Fruktansvärt smaklöst att ha med någon som sticker vassa saker genom huden. Det är inget att visa på ett familjeprogram som Bingolotto. Hur i hela friden tänkte ni där (problemet är att ni säkert inte tänkte alls)...”, skriver en tittare i en kommentar.

Så fruktansvärt vedervärdigt att ta in en fakir i programmet. SKÄMS! GRÄSLIGT OBEHAGLIGT! Lågvattenmärke TV4 och redaktionen.”, hälsar en annan tittare.

Fakiren ska ha börjat blöda lite i direktsändning på grund av en nål in genom huden, vilket också fick tittarna att reagera.

Så äckligt med en fakir vad tänkte ni här trodde detta var ett familjeprogram, är väl inget barnen ska titta på skärp er”, skriver en tredje person.

Tittarna hyllar Bingolottos val: ”Vilket fantastiskt initiativ”

Å andra sidan är flera tittare märkbart glada och positiva till Bingolottos val att ha med en fakir i programmet.

Annons

Flera tittare poängterar att det är ett bra intiativ och att det är trevligt och roligt med den typen av konstform.

”Älskar att fakiren var med. Att bli lite överraskad är något jag unnar både barn, vuxna, gamla - att se saker som förskräcker är verkligen en riktigt gammal och intressant del av underhållningsbranschen”, hälsar en person.

”Vilket fantastiskt initiativ från Bingolottos sida att bredda bilden av artisteri Lagom till att kulturbranschen kan börja öppna upp igen”, skriver en annan.

”Så härligt med nya tag på en klassisk konstform, mer fakirkonster behövs i TV”.

Bingolotto
Bild från söndagens Bingolotto.

FOTO: TV4

Annons