Kanal 5:s samtal med Adam Alsings familj – inför Top Gear

Adam Alsing Top Gear

Ikväll har programmet Top Gear med Adam Alsing premiär på Kanal 5.
Nu berättar kanalen om samtalet med Adams familj.

Det var den 15 april som Discovery Networks Sverige meddelade att Adam Alsing avlidit på Södersjukhuset i Stockholm i sviterna av coronaviruset. Han var en välkänd radio- och tv-profil, och det var många som sörjde när den tragiska nyheten kom ut.

Under sina år i underhållningsbranschen ledde han många stora program. Bland annat ledde han under flera års tid Äntligen morgon tillsammans med Gry Forsell på radiokanalen Mix megapol, och jobbade den senaste tiden som en av programledarna i Vakna med NRJ.

Men under hösten och vintern spelade Adam, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson in en svensk version av det brittiska programmet Top Gear som har premiär på Kanal 5 ikväll.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kanal 5:s samtal med Adam Alsings familj

I somras hade programmet premiär på Dplay och nu ikväll är det dags för premiär på Kanal 5. I ett meddelande till Hänt berättar Sanna Gollne från Discovery om tankarna bakom beslutet att sända programmet, och avslöjar samtidigt att de pratat med familjen om det hela.

”Top Gear Sverige tillägnas Adam Alsing och serien hade premiär på Dplay i somras, ikväll är det linjär premiär på Kanal 5”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Vi har haft en nära dialog med familjen och tillsammans beslutat att sända programmet som planerat, för att hedra och minnas Adam.”

Markoolios ord om saknaden efter Adam Alsing

Någon som har spenderat mycket tid med Adam är sångaren och radio-profilen Markoolio. Förutom inspelningen av Top Gear har de även jobbat tillsammans som programledare för radio-programmet Rix Morronzoo, och under deras tid som kollegor hann de få en nära relation till varandra.

Markoolio har många gånger pratat om deras speciella relation och även varit öppen med att tiden efter Adams bortgång var väldigt tuff för honom. Under en period var hans sorg så stor att han bland annat inte kunde gå till jobbet. När han sedan var tillbaka i studion berättade han för sina kollegor om hans känslor över vännens död.

– Det kändes som ett avgrundslöst smärtsamt jävla hål. Jag tror aldrig att jag har känt sådan sorg. Nu har jag bestämt mig för att kravla mig upp ur den här gropen för det är vad Adam hade velat, sa han då.

Han fortsatte med att berätta att han tänkt en hel del på Adams släkt och familj och inte kan föreställa sig deras smärta, men att han aldrig har mist en god vän och att han därför inte vet hur han ska hantera sorgen. Sedan brast han ut i gråt inför radiokollegorna Laila Bagge och Roger Nordin, som även de uttryckt sin sorg över förlusten.

Markoolio har även sagt att han till viss del har Adam att tacka för att han är där han är idag. Han har nämligen sagt att det var han som introducerade honom till radio, och att det är hans förtjänst att han började då han trodde på honom.

LÄS OCKSÅ: Programledaren Adam Alsing är död – blev 51 år gammal

LÄS OCKSÅ: Gry Forssells fina ord om Adam Alsing – sista smset innan han avled

FOTO: TT