LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kalle Moraeus nya besked om hälsan – efter tuffa sjukdomskampen

15 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Kalle Moraeus
Kalle Moraeus fyller 60 år!
Senaste åren har han lidit av en hel del hälsobesvär – men nu kan spelmannen ge ett nytt besked om hälsan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistam om Pernilla Wahlgren som Allsång-ledareBrand logo
Sofia Wistam om Pernilla Wahlgren som Allsång-ledare

Spelmannen Kalle Moraeus har en strålande karriär bakom sig och ännu är den inte över! Nu fyller han 60 år men någon pension verkar det inte vara tal om, någonsin.

– Jag lär spela mig rakt ner i graven. Pension finns inte i det här yrket, har Kalle tidigare sagt till Hänt.

Kalle Moraues nya besked om hälsan: ”Bättre fysisk form”

I en ny intervju med Aftonbladet har Kalle berättat om den stora bemärkelsedagen och hur han planerar att fira. Trots milstolpen med att fylla jämt berättar Kalle att han inte har något intresse av att ställa till med fest och få presenter. Han fortsätter berätta om känslorna att bli äldre – och hälsan som bara blivit bättre de senaste åren.

– Jag gillar verkligen att bli äldre. Man blir klokare och tar bättre beslut. Jag tycker allt blir lättare på något sätt. Dessutom anser jag mig vara i otroligt mycket bättre fysisk form än när jag fyllde 50 år. Då var det inte bra och jag var extremt överviktig och mådde skit.

Annons

Inför 60-årsdagen hade Kalle som målsättning att komma i bättre fysisk form. Något som dessvärre inte gick hela vägen, på grund av sjukdom och andra besvär.

– Jag åkte på en sådan jävlig influensa efter påsken och kunde inte låta bli att arbeta, så jag tog inte hand om det där och dras lite med det fortfarande. Jag har fått dra ner på träningen till ett minimum och har ett jävla krångel med ryggen och har till och med problem att ta mig ur sängen. Men det är tillfälligt. Däremot är jag närmare en grekisk gud nu än när jag fyllde 50 år, säger han och fortsätter:

– Jag har verkligen ingenting att klaga på och har inga direkta ålderstecken. Det är mer de allmänna sakerna som lite försämrad hörsel och syn, man behöver starkare brillor och jag har lite tinnitus efter 35 år i konstant buller.

Kalle Moraeus tunga sjukdomskamp

Kalle har tidigare varit öppen med att prata om att han lidit av den så kallade kristallsjukan.

Annons

– Ja, det handlar ju om det att det sitter fast kristaller i innerörat som stör det här gyrot vi har va. Så lösgör man det här med kristallerna, så är det ju liksom vissa övningar man ska göra med huvudet. Och det är knappt att man vågar, säger Kalle till Hänt och fortsätter:

– Alltså när man ligger på golvet och får ett anfall och du ramlar omkull fast du ligger på golvet, då kan du tänka dig hur det snurrar liksom. Det är sådan panik. Herregud, jag önskar verkligen ingen att ha den där sjukdomen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Fredrik Persson/TT

Annons