ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked – berättar om rädslan: ”Fruktansvärt”

27 sep, 2022 
KALLE MORAEUS
Kalle Moraeus är högaktuell med showen The winner takes it all. När Hänt träffar honom berättar han om det roliga – men också det mindre roliga som finns i hans liv.
– Jag önskar verkligen ingen att ha den där sjukdomen, säger han till Hänt.
Annons
Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked: ”Fruktansvärt”Brand logo
Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked: ”Fruktansvärt”

Kalle Moreaus, 59, har många strängar på sin lyra. Även om det är musiken som han är mest känd för kan han även skryta om sina kunskaper som kock och dessutom som snickare!

Just nu är han högaktuell i nya showen The winner takes it all, som är en hyllning till Björn Ulvaeus, 77, och Benny Andersson, 75. När Hänt träffar Kalle är det bara en vecka kvar till premiären och

– Det blir ju allt ifrån Hootenanny Singers och Hep stars fram tills de här låtarna som de just har släppt, de nya ABBA-låtarna. Så allting däremellan ska vi försöka beröra det mesta, förklarar Kalle för Hänt.

Kalle Moraeus om kristallsjukan – så mår han nu

Med andra ord är det fullt upp för Kalle under en period framöver. Men under intervjun på hans hotellrum på Rival i Stockholm kommer vi även in på Kristallsjukan som han kämpar mot.

Annons

– Nej men Kristallsjukan den kommer och går, men nu känns det lite som att den gått iväg för resten av livet. Men ja, å andra sidan, den där jävla sjukdomen den kan jag vakna upp med imorgon och så är det full gas igen. Det går inte att göra något åt det, den bara finns där, säger Kalle till Hänt och tillägger:

– Tyvärr så har jag ju hittat en naprapat i Mora som kan bota det där.

KALLE MORAEUS
Vi träffar Kalle på hotellrummet på Södermalm.

Kalle Moraeus om botemedlet – därför fasar han för momentet

Tyvärr? Vad menar Kalle egentligen med det? Många hade nog blivit glada över att ha hittat ett botemedel – men det visar sig snabbt att botemedlet är något som gör riktigt ont.

– Ja för det är fruktansvärt. Alltså man ska ju framkalla ett riktigt anfall vet du. Så det är nästan att man får gå ut i garaget med golvbrunn och slang för det är nåt fruktansvärt att ha det alltså. Det snurrar nånting så, säger Kalle till Hänt.

Annons

Han fortsätter berätta om hur sjukdomen funkar.

– Ja, det handlar ju om det att det sitter fast kristaller i innerörat som stör det här gyrot vi har va. Så lösgör man det här med kristallerna, så är det ju liksom vissa övningar man ska göra med huvudet. Och det är knappt att man vågar, säger Kalle och fortsätter:

– Alltså när man ligger på golvet och får ett anfall och du ramlar omkull fast du ligger på golvet, då kan du tänka dig hur det snurrar liksom. Det är sådan panik. Herregud, jag önskar verkligen ingen att ha den där sjukdomen, avslutar han.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Annons