hänt exklusivt

Kalle Moraeus om att sluta – oväntade beskedet om pensionen: ”En dröm”

Kalle Moraeus

Kalle Moraeus har haft en lång och framgångsrik karriär.
I en ny intervju med Hänt delar han nu med sig av det oväntade beslutet gällande att gå i pension.
– Jag lär..., säger Kalle.
Kalle Moraeus okända karriär: "Jobbade som kock"
0:34

Efter reklamen: Kalle Moraeus okända karriär: "Jobbade som kock"

(0:34)

Slå på ljud

Spelmannen Kalle Moraeus, 59, är just nu högaktuell i nya showen The winner takes it all, som är en hyllning till Björn Ulvaeus, 77, och Benny Andersson, 75. I samband med premiären träffade Hänt Kalle som då berättade om glädjen över den nya showen.

Kalle Moraeus kamp bakom kulisserna – lever med sjukdom

Under samma intervju berättade Kalle om hur det är att leva med Kristallsjukan. Han har länge varit öppen med att han lever med sjukdomen och nu förklarar Kalle att han upplever att det har blivit bättre – i alla fall vissa dagar.

– Nej men Kristallsjukan den kommer och går, men nu känns det lite som att den gått iväg för resten av livet. Men ja, å andra sidan, den där jävla sjukdomen den kan jag vakna upp med imorgon och så är det full gas igen. Det går inte att göra något åt det, den bara finns där.

Framgångarna har varit många i Kalles karriär, inte nog med allt han åstadkommit inom musiken så har han dessutom gjort succé i tv-rutan under årens gång.

Under flera års tid ledde hade Kalle sitt alldeles egna tv-program Moraeus med mera. I programmet gästades han av olika kända artister och inspelningen ägde rum vid Orsasjöns strand i Dalarna. Vid 2017 valde dessvärre SVT att lägga ner programmet.

Kalle Moraeus egna ord om att gå i pension

Nästa år fyller Kalle 60 år och i en ny intervju med Hänt får han nu frågan gällande hur han tänker på att gå i pension.

Blir det pensionärsliv på Spanska solkusten?

– Gärna! Det vore en dröm. Men jag tror inte att det kommer hända. Jag är nog som Charlie Norman och Putte Wickman, jag lär spela mig rakt ner i graven. Pension finns inte i det här yrket, säger Kalle.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN