LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus karriärbyte efter svåra krisen: ”Mitt yrke finns inte”

19 mar, 2021 
Kalle Moraeus
Kalle Moraeus är en av kvällens gäster i programmet Carina Bergfeldt.
Där berättar han om livsomställningen och karriärbytet han tvingats att göra.
– Mitt yrke finns inte just nu som musiker och artist. Det är nedlagt, säger Kalle.
Annons
Kalle Moraeus karriärsbyte efter svåra krisen: ”Mitt yrke finns inte”Brand logo
Kalle Moraeus karriärsbyte efter svåra krisen: ”Mitt yrke finns inte”

Kalle Moraeus, 57, är en svensk musiker och spelman. Moraeus var tidigare anställd vid Kungliga filharmoniska orkestern och är nu medlem i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester.

Han har medverkat i flera tv-program som Fångarna på fortet och Biggest loser VIP. I det sistnämnda programmet kämpade han med sin hälsa och att komma i bättre form. I en intervju med Expressen berättade han hur mycket vikt han tappade under sin resa i programmet.

– Jag gick i Biggest loser ner 25,4 kilo, från 118 kilo fördelade på mina 160 centimeter till 92,6 kilo, har Kalle tidigare sagt till tidningen och fortsatte:

– Den glädje och lycka det innebär att vara så mycket lättare gör att det inte känns som någon uppoffring att vara superstrikt med kosten.

Många känner även igen honom som programledare för Så ska det låta, då han ledde programmet under flera år.

Kalle Moraeus om jobbet under corona

I intervjuprogrammet Carina Begfeldt som sänds på SVT berättar nu Kalle Moraeus om den tuffa tiden under coronapandemin, han konstaterar att han inte kan jobba som musiker då branschen ligger nere. I samband med detta har Kalle behövt göra ett karriärsbyte.

Annons

– Nu har vi ju hamnat i en situation som är att mitt yrke finns inte just nu som musiker och artist. Det är nedlagt. Jag har tillbringat hela mitt vuxna liv åt att gå omkring och tänka på ”vad skulle hända om jag skulle förlora ett finger eller bli sjuk så jag inte kan spela mer?” Och så händer det. Jag blir alltså helt ifråntagen hela min försörjning.

Nu har Kalle Moraeus tvingats hitta en ny inkomstkälla, han berättar i programmet att han har behövt tänka om, nu när han inte kan arbeta som musiker.

Kalle Moraeus avgörande livsbeslut

Livsomställningen handlar om att Kalle Moraeus numera tre till fyra dagar i veckan jobbar som kock på sin egen eventgård i Orsa.

– Jag kan laga lite mat, jag älskar att laga mat och tiden bara springer iväg när jag jobbar i kök, så det fick väl bli kock, avslöjar Kalle i programmet.

Han poängterar även att han inte tagit en ton eller spelat musik sedan september.

– Jag har nästan inte tagit en ton. Jag kommer av mig. Jag har ingen att spela med, jag har inte ens kommit till den här situationen att jag kan ha disciplinen att ställa mig och öva.

Carina Bergfeldt sänds på fredagar 21:00 på SVT.

FOTO: Eero Hannukainen/TT // SVT

Annons