ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus i chock efter tragiska dödsfallet: ”Det blir tomt”

11 feb, 2022 
Kalle Moraeus
Kalle Moraeus är just nu aktuell med turnén Från Orsa till Nashville.
Men allt är inte guld och gröna skogar för Kalles del.
I en intervju med Hänt berättar han om sorgen efter det tragiska dödsfallet.
– Fy vad tråkigt, säger han till Hänt.
Annons
Tony om Kalle Moraeus viktresa i Den stora hälsoresanBrand logo
Tony om Kalle Moraeus viktresa i Den stora hälsoresan

Kalle Moraeus är en av Sveriges mest kända spelmän och musiker. Genom åren har han framträtt i många olika sammanhang. Men när coronapandemin slog till sattes allt på paus, han sadlade om till kock och började göra mer tv-jobb.

Nu är han aktuell i en ny turné, Från Orsa till Nashville, tillsammans med countrystjärnorna Doug Seegers och Alexzandra Wickman. I en exklusiv intervju med Hänt berättar han om turnén, men även vännernas bortgång under pandemin och hur det påverkat honom.

Kalle Moraeus om pandemins effekter: ”Konstigt”

Kalle beskriver pandemin som en fruktansvärd tid och att allt blev konstigt. Han själv drabbades av viruset med en lättare förkylning medan andra han känner gick bort på grund av sjukdomen.

Annons

– Det blev väldigt konstigt. Man saknar alla vänner, jag hade en del människor som låg på sjukhus och var sjuka, några gick bort, säger han och fortsätter:

– Det klart det var en fruktansvärd tid. Men jag halkade väl fram på lite arbete, gjorde lite film och var med i tv-grejer.

Att få stå på scen igen reagerar inte Kalle så mycket på, han förklarar att det är det mest normala som kan hända just nu för hans del.

– På ett sätt är detta det mest normala som kan hända i mitt liv, jag har alltid gjort det här. Alla har varit så sugna, vi blev ju så snuvade förra gången.

Doug Seegers, Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus.
Doug Seegers, Alexzandra Wickman tillsammans med Kalle Moraeus. Aktuella med turné i juni.

Kalle Moraeus om dödsfallen bland vännerna: ”Blir tomt”

Kalle berättar vidare att flera vänner blev allvarligt sjuka i viruset, han beskriver tiden som svår.

Annons

– Fruktansvärt, sedan den här oron, jag hade vänner som var hur sjuka som helst. Vänner i hela Sverige och bekanta, några gick ju faktiskt bort också. Det var ju som man kände att... Det var en svår tid.

– Jag hade ju något för mig hela tiden då, jag jobbade som kock litegrann, och så var jag med i Sveriges mästerkock VIP, sedan 16 weeks of hell, tillägger Kalle.

Nyligen nåddes vi dessutom av beskedet att den folkkäre programledaren Ingvar Oldsberg gått bort efter en tids sjukdom. Kalle och Ingvar lärde känna varandra under 1980-talet. Kalle Moraeus tog emot beskedet med sorg.

– Är han, fy vad tråkigt, säger Kalle och fortsätter:

– Jag har känt Ingvar sedan slutet av 80-talet. Det klart att det känns. Jag hade den enorma lyckan att få lära känna så otroligt många kollegor, som Charlie Norman, Putte Wickman, de hör ju till naturen att man försvinner liksom. Men det blir tomt. Man har inte benägenhet att fylla på med yngre i samma mått som jag gjorde med de äldre.

Turnén Från Orsa till Nashville drar igång i juni med start i Vara, något Kalle ser fram emot.

– Det ska bli riktigt roligt, avslutar han.

FOTO: Fredrik Persson/TT / Karin Törnblom/TT

Annons