ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus glädje med countrystjärnorna – efter tuffa tiden

11 feb, 2022 
Kalle, Doug och Alexandra
Kalle Moraeus är tillbaka på scenen efter pandemin.
I en intervju med Hänt berättar han nu om glädjen att få spela med countrystjärnorna Doug Seegers och Alexzandra Wickman.
Samtidigt beskriver de alla tre pandemin som fruktansvärd.
– Det blev väldigt konstigt, säger Kalle Moraeus.
Annons
Kalle Moraeus karriärsbyte efter svåra krisen: ”Mitt yrke finns inte”Brand logo
Kalle Moraeus karriärsbyte efter svåra krisen: ”Mitt yrke finns inte”

Pandemin satte allt på paus för musikern och artisten Kalle Moraeus. Han sadlade bland annat om till kock och blev delägare i Orsa Hornberga gård.

Nu är han tillbaka en ny turné, med titeln Från Orsa till Nashville. Kalle har nämligen stor passion och kärlek till den amerikanska countrystaden Nashville. Med sig på turnén har han countrystjärnorna Doug Seegers och Alexzandra Wickman.

Nu på söndag väntar Bingolotto för trion och i en intervju med Hänt berättar de nu om tankarna kring turnén och glädjen över att få möta publiken igen.

Doug Seeger om att spela i Sverige igen: ”Exalterad”

Doug har uppträtt i Sverige förr, med bland andra Jill Johnson. Deras vägar korsades i hennes program Jills veranda för ett par år sedan.

Annons

Då var Doug bostadslös men fick en karriär efter att Jill uppmärksammat hans musikaliska talang. För Hänt berättar han om känslorna över att få spela i Sverige igen.

– Bra som vanligt, det är en ära. Jag kommer ihåg min första flygplansresa till Sverige för åtta år sedan nu. Och jag hade ingen aning om hur min musik skulle tas emot, det är otroligt vad en sång kan göra för ens karriär, berättar han för Hänt.

Att få sjunga med Alexzandra Wickman är ett stort nöje för honom.

– Jag är väldigt exalterade över att få spela och uppträda med Alexandra, det har jag inte gjort förut. Det har varit ett nöje och ära att få sjunga och repa med henne.

Doug Seegers, Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus
Doug Seegers, Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus åker ut på turné.

Kalle Moraeus känslor över pandemin: ”Fruktansvärd tid”

Kalle Moraues är överlycklig att få åka på turné igen och ligger bakom tanken med namnet Från Orsa till Nashville.

Annons

– Fantastiskt, det är ju jätteroligt! Att vi lyckades få ihop det också. Det började med min idé att jag skulle vilja spela country-musik. Det ska bli riktigt roligt, säger Kalle Moraeus.

– Kalle har jag ju känt i några år nu och han är ju en stor inspiration för mig och en förebild, han är en väldigt god vän och mentor som har lärt mig jättemycket om musik och livet. Det känns jätteroligt att få göra något tillsammans, fyller Alexandra Wickman i.

För alla tre har pandemin varit extremt påfrestande med inställda jobb. Kalle förlorade även ett par vänner i coronaviruset.

– Ekonomiskt var det förödande för min del, jag vill inte ens prata om hur mycket pengar och möjligheter jag förlorat, säger Doug och får medhåll från Kalle Moraeus.

– Det blev väldigt konstigt. Man saknar alla vänner, så hade jag en del människor som låg på sjukhus och var sjuka, några gick bort. Det klart det var en fruktansvärd tid. Men jag halkade väl fram på lite arbete, gjorde lite film och var med i tv-grejer, säger Kalle.

Doug Seegers, Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus
Kalle Moraeus med Doug Seegers och Alexzandra Wickman.

Turnén drar igång i juni och trion besöker flera svenska städer, med start i Vara och avslutning i Örebro.

FOTO: Karin Törnblom/TT / Fredrik Persson/TT

Annons