LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kalle Moraeus i chock efter proverna – nya hälsobeskedet: ”Helvete”

27 feb, 2024 
Maria Broberg
Den folkkäre artisten Kalle Moraeus ger sig ut på turné i vår.
Nu delar han med sig av ett skönt hälsobesked.
– Jag lurade de jävlarna, säger han till Nöjeslivet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked: ”Fruktansvärt”Brand logo
Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked: ”Fruktansvärt”

Kalle Moraeus, 60, är en av Sveriges mest folkkära artister och man kan minst sagt säga att han har fullt upp. Den 1:a mars han ut på vägarna ihop med Gunilla Backman och Johan Boding med showen Den Svenska Sångboken.

– Det är jättebra, jag jobbar lite för mycket bara. Men annars är det strålande, jag ska på turné så jag håller på och förbereder mig för det, har Kalle tidigare berättat till Hänt.

Kalle har också berättat om sin kamp mot Kristallsjukan. Nu, i en intervju med Nöjeslivet, delar artisten med sig av ett glädjande hälsobesked.

– Jag lurade de jävlarna, säger han till nöjessidan.

Kalle Moraeus om sjukdomen – så mår han nu

Kalle har tidigare berättat att han har en historik med Kristallsjukan, men han lyckades komma ur det och nu har han inte haft en attack på länge.

I intervjun med Hänt berättade Kalle hur han mådde då och vad man ska göra om man drabbas av sjukdomen.

– En naprapat som är duktig kan fixa det där. Om man kan åka till Sophiahemmet så blir man fastspänd i en stol och så snurrar de den där jävla stolen upp och ner och höger och vänster. Då blir man av med det där, säger han till Hänt.

Annons

Har du gjort det?

– Nej jag kom aldrig så långt, för det försvann för mig. Men jag gjorde några övningar hemma. Det snurrade så in i helvete så jag låg som en abborre på en brygga. Jag ramlade omkull fast jag låg ner kan jag säga, så mycket snurrade det.

Kalle Moraeus nya hälsobesked – svaret på blodprovet: ’’Helvete’’

I turnén Den svenska sångboken står den svenska sånghistorien i fokus och beskrivs som "en hyllning till alla de fantastiska artister och låtskrivare som vårt land har tagit fram". Turnén har premiär i Uppsala 1 mars.

Förutom att välja ut låtarna till föreställningarna så pekar Kalle ut någonting annat som kommer att vara en stor utmaning – att hålla sig frisk under hela turnén.

Men efter att ha fått svar från en blodprov kunde Moraeus nu avslöja att hans nuvarande hälsotillstånd är kanonbra och att han är frisk inför turnéstarten.

– Ja, så in i helvete! Jag gjorde ett blodprov nyss och var så mitt i prick så det finns inte på kartan! Jag lurade dom jävlarna … Fastade innan i fyra dygn.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons