Jonna Lundells tårar inför sjukhusbesöket med dottern: “Jätterädd”

Jonna Lundells tårar inför dottern Lunabelles vaccination.
Joakim Lundell och Jonna Lundells dotter Lunabelle har hunnit bli fem månader gammal och vaccinerades i dagarna. Nu berättar Jonna om en händelse inför vaccineringen som gjorde henne ordentligt orolig.
Annons

Joakim Lundell och Jonna Lundell blev föräldrar för första gången i höstas. Efter fem år av hårt kämpande blev de äntligen med barn, vilket de delade med sig av i en tårfylld video på Youtube i februari förra året.

Annons

– Efter att ha försökt i fem år utan att det har hänt någonting, sa Jonna i videon och fortsatte:

– Jag vet inte vad jag ska säga. Baby, du ska bli pappa.

Graviditeten blev dock ingen lätt historia. Flera gånger fick paret uppsöka sjukhus akut, för att försäkra sig om att både Jonna och bebisen mådde bra. Efter flertalet undersökningar kunde de till slut pusta ut. Men under de sista dagarna inför förlossningen kom nästa stora bakslag.

Annons

Jonna hade drabbats av förlossningspsykos och tvingades i samma veva byta sjukhus från ett i Stockholm till ett i Norrköping på grund av platsbrits. Men allting slutade bra och den 28 oktober föddes lilla Lunabelle – parets första barn. Lyckan var total hos de nyblivna föräldrarna och Jonnas mående blev genast mycket bättre.

Rädd för att smitta Lunabelle

Det har nu gått fem månader sedan Lunabelle föddes och under onsdagen var hon på barnavårdscentralen för att vaccineras. På sin blogg berättar Jonna Lundell om besöket.

”Vid 3mån-sprutan så blev hon sååå ledsen och grät från när hon fick sprutan och ända hem. Men med denna spruta så var hon ledsen i ca 3 sekunder och sedan var hon tyst och sen började hon skratta för att hon såg någon rolig leksak. Riktigt stark och duktig tjej idag!”, skriver Jonna i ett blogginlägg.

Annons

Inför sprutan var Jonna beredd på att Lunabelle skulle få feber, då hon hört att många bebisar fått just feber efter 5-månaders-sprutan. Men så blev inte fallet. Däremot berättar Jonna om en händelse inför vaccinationen som gjorde henne ordentligt orolig.

”Vaccin finns det så många som är både för och emot och jag fattar båda delarna, men det som får mig att överväga att ta sprutorna är att när Lunabelle var runt en månad så läste jag en artikel om någon mamma som låg inlagd på sjukhuset med sin bebis på bara två månader som hade blivit jättesjukt pga att andra barn inte vaccinerat sig och en två månaders bebis har ju inte hunnit få chansen att ens kunna vaccinera sig vid den tiden än då första sprutan tas vid 3 mån”, skriver hon.

Hon fortsätter:

”Jag började gråta av artikeln och den gjorde mig jätterädd. Jag skulle varken vilja att någon smittade Lunabelle med något eller att hon skulle smitta någon annan”.

FOTO: Youtube

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…