Jonna Lundell: Därför vill barnmorskan att jag föder tidigare

Jonna och Joakim Lundell
Jonna Lundell är höggravid med sitt och Joakim Lundells andra barn. Det är egentligen två veckor kvar till beräknat förlossningsdatum, men nu avslöjar hon att hon måste föda barnet tidigare på grund av sin hälsa.
Annons

Jonna, 26, och Joakim Lundell, 34, går i väntans tider – och mycket snart kommer deras dotter Lunabelle, 2, att bli storasyster. Paret avslöjade först i maj att de väntade barn, och några veckor sedan kunde de berätta att det är en son de kommer att få. Och de har redan bestämt att den lille pojken ska få namnet Lionel.

Annons

Jonna är nu i vecka 38 och har beräknat förlossningsdatum först om två veckor. Men de senaste dagarna har det pågått febril aktivitet att på naturlig väg försöka starta förlossningen och värkarbetet. Under måndagen besökte Jonna barnmorskan som gjorde en hinnsvepning på henne för att eventuellt kunna reta igång förlossningen. Den höggravida tv-profilen har även testat på husmanskurer som påstås ska starta värkarbetet.

Många följare har undrat varför de försöker få igång förlossningen när det fortfarande är två veckor kvar innan sonen beräknas ska födas, då det dessutom i Sverige är praxis att man får hjälp från vården att starta förlossningen först när man gått över tiden.

Annons

Måste föda tidigare på grund av sin hälsa

Jonna Lundell berättar nu ärligt om beslutet som hennes barnmorska gjort om att försöka få igång förlossningen tidigare, och det beror på hur Jonna mådde i slutet av graviditeten med dottern Lunabelle.

De sista veckorna drabbades hon nämligen av en förlossningspsykos. Så att denna gång vänta tills bebisen själv vill komma ut är något de vill undvika i största möjliga mån.

– Det är inget alternativ den här gången eftersom det blev som det blev förra graviditeten, i slutet av Lunabelles graviditet. Så det är inget alternativt överhuvudtaget på grund av mitt mående och min hälsa liksom, säger Jonna i en storie på Instagram.

Jonnas barnmorska har lagt upp en plan för det hela, och bland annat ska de göra täta hinnsvepningar. När en sådan gjordes under förra graviditeten tog det knappt ett dygn innan Lunabelle föddes, så Jonna har stora förhoppningar om att det ska göra samma effekt denna gång. Framför allt för att hon vill undvika att starta förlossningen på konstgjord väg om det är möjligt.

Annons

Så ska Jonna Lundells förlossning startas för tidigt

– Man kan starta igång det med tablettet och sånt, men vi vill inte göra konstgjorda värkar utan vi vill försöka ändå att “hallå kroppen, det är dags nu”. Sen kommer vi att göra en igångsättning närmare bf om det inte händer något nu. Så ligger det till, säger hon.

Jonna Lundell är även ärlig med att hon börjar känna av att det närmar sig det beräknade förlossningsdatumet för sonen, allra mest psykiskt.

– Jag börjar redan nu känna att det börjar närma sig det datumet och det stressar mig jättemycket. Jag börjar känna ångest inför det, jag vill verkligen inte att samma sak ska hända som sist, säger hon.

Hänt håller alla tummar för att det går bra för Jonna när det är dags!

Annons

FOTO: Allis Nettréus/SvD/TT, Cornelia Nordström/Exp/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…