LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jonas Gardells ord efter skilsmässan: ”Kommer att åldras och dö ensam”

26 sep, 2023 
JONAS GARDELL
Det är nog inte många som missat att Jonas Gardell och Mark Levengood gått skilda vägar.
Men hur har Jonas egentligen mått efter skilsmässan?
Nu berättar han om rädslan till en början.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i NyhetsmorgonBrand logo
Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i Nyhetsmorgon

Det har varit ett händelserikt och lite turbulent år för den folkkära författaren och artisten Jonas Gardell, 59. I 36 år var han gift med maken Mark Levengood, 59, men tidigare i år kom uppgifter om att de valt att separera – på prov.

Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder. Jag berättar för att slippa smussla men i övrigt är detta helt privat och mycket smärtsamt. Vi kommer inte kommentera på något annat sätt, svara på frågor eller ge intervjuer och ber om respekt för detta. Men ni får gärna se på oss och vårt famlande med ömsint och kärleksfull blick”, skrev Jonas Gardell då på Instagram.

Annons

Senare kom beskedet att de bestämt sig för att gå skilda vägar helt och de skickade in en ansökan om skilsmässa.

Jonas Gardell om rädslan efter skilsmässan: ”Dö ensam”

Trots att ex-makarna numera lever som singlar så har de fortsatt en mycket god relation till varandra. De har bland annat dykt upp på röda mattan tillsammans, firat midsommar och gått i prideparaden ihop.

Men att det varit tufft stundtals går inte att förneka. I en ny intervju med Hemtrevligt.se berättar Jonas om rädslan i början.

– Jag är inne i en period av uppbrott och förvandling och det kan man bejaka eller inte. I början av separationen tänkte jag att jag kommer att åldras och dö ensam. Det kändes ödsligt. Men nu har jag börjat tänka på det som ett äventyr. Som att jag vid 60 förunnats något nytt. Det är inget jag önskat eller velat men nu när jag är där så kan jag ändå tro att jag kommer att kallas till nya möten med nya människor och göra saker jag inte visste att jag skulle göra, säger Jonas Gardell.

Annons

Jonas Gardell och Mark Levengoods relation idag

Jonas har tidigare berättat för Aftonbladet hur deras relation egentligen ser ut idag.

– Vi har en komplicerad relation, vi har ju skilt oss och det gör man inte för att det är kul. Men vi har alla de här nycklarna till varandras liv och vi har en målsättning att vi ska vara vänner. Vi har också barn. Vi känner ganska många som är frånskilda och har barn, då måste man skärpa sig. Många var jätteförvånade att vi var på Mallorca på sportlovet, men vår dotter ville ut och resa, konstigare än så var det inte, sa han då till tidningen.

FOTO: TV4 / Carolina Byrmo / Aftonbladet / TT

Annons