BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihop

20 jan, 2023 
Jonas Gardell och Mark Levengood
Jonas Gardell och Mark Levengood träffades för 37 år sedan.
På Instagram avslöjar komikern nu att de har valt att separera – men planerar inte att skilja sig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood om varför han tackar nej till jobb för att vara med maken JonasBrand logo
Mark Levengood om varför han tackar nej till jobb för att vara med maken Jonas

Jonas Gardell och Mark Levengood träffades redan på 80-talet och det slog gnistor mellan dem direkt. De förlovade sig snabbt och har varit förlovade i 37 år – dessutom har de gift sig flera gånger.

Men nu går paret ut med nyheten att de valt att separera. De förklarar i respektive inlägg på Instagram att de däremot inte ska skilja sig utan fortsätta att vara gifta som vänner.

Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder. Jag berättar för att slippa smussla men i övrigt är detta helt privat och mycket smärtsamt. Vi kommer inte kommentera på något annat sätt, svara på frågor eller ge intervjuer och ber om respekt för detta. Men ni får gärna se på oss och vårt famlande med ömsint och kärleksfull blick”, skriver Jonas Gardell på Instagram.

Annons

Även Mark meddelar nyheten på sin Instagram.

Det är med stor sorg som vi efter ett långt liv ihop idag meddelar att vi separerar. Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt.Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta.” skriver Mark på sin Instagram.

Paret har gift sig flera gånger

När Mark gästade Sveriges radio tidigare berättade han att de gift sig inte bara en utan flera gånger.

Annons

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, har Mark Levengood tidigare berättat i en intervju med Sveriges Radio.

När partnerskapslagen kom 1995 gifte sig Mark och Jonas på nytt.

– Och nu kan man gifta sig på riktigt, så för ett par år sedan gifte vi oss för tredje gången, förklarade Mark Levengood i intervjun.

Nu fortsätter alltså det forna parets resa på ett vänskapligt plan.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons