Det framgår i Jonas Gardells och Mark Levengoods äktenskapsförord

Jonas Gardell och Mark Levengood.

Jonas Gardell och Mark Levengood valde nyligen att separera.
Nu kan Hänt avslöja vad som framgår i makarnas äktenskapsförord.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihop
0:30

Efter reklamen: Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihop

(0:30)

Slå på ljud

Jonas Gardell, 59, och Mark Levengood, 58, träffades under 80-talet, kort efter att Mark flyttade till Sverige. De hittade till varandra snabbt och har varit förlovade i 37 år. Paret har även varit gifta vid flera tillfällen. Första gången som de gifte sig var det ännu inte lagligt, men de bestämde sig för att fira kärleken ändå, vilket Mark tidigare berättat i en intervju med Sveriges radio.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak.

Men partnerskapslagen trädde fram 1995 och Mark och Jonas bestämde sig för att gifta sig på nytt.

– Och nu kan man gifta sig på riktigt, så för ett par år sedan gifte vi oss för tredje gången, fortsatte Mark Levengood i intervjun.

Jonas Gardell och Mark Levengood separerar

Det var på Instagram som de valde att berätta om att de skulle separera – något som Hänt tidigare skrivit om. Däremot ska de inte skilja sig utan ska fortsätta vara gifta och leva som vänner. Jonas förklarar även att de går i terapi och ska se var det leder.

Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder.”, skriver Jonas på Instagram och fortsätter:

”Jag berättar för att slippa smussla men i övrigt är detta helt privat och mycket smärtsamt. Vi kommer inte kommentera på något annat sätt, svara på frågor eller ge intervjuer och ber om respekt för detta. Men ni får gärna se på oss och vårt famlande med ömsint och kärleksfull blick

Jonas Gardells och Mark Levengoods äktenskapsförord

Makarna har som sagt bestämt sig för att inte skiljas utan att fortsätta som gifta. Men om de vid något tillfälle skulle ångra sig och ansöka om skilsmässa är det följande som punkter i äktenskapsförordet som skulle träda i kraft.

Första punkten handlar om bostaden som Jonas ägde då ingick registrerat partnerskap. Den skulle förbli Jonas Gardells enskilda egendom.

Den andra punkten förklarar att alla intäkter som Jonas får från sitt produktionsbolag ska kvarstå i hans enskilda egendom.

I äktenskapsförordets tredje och sista punkt framgår det att alla ägodelar som var i Jonas eller Marks ägo när de ingick partnerskap, ska förbli var och ens egendom. Likaså vid framtida ägodelar. Kort sagt, ska inget delas som tillhör en av individerna i äktenskapet.

Äktenskapsförord.

Jonas Gardell och Mark Levengoods äktenskapsförord.

FOTO: STOCKHOLMS TINGSRÄTT

FOTO: Joey Abrait/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN