Jonas Gardells känga mot träningsprogrammet 16 weeks of hell

Jonas Gardells känga mot träningsprogrammet 16 weeks of hell
16 weeks of hell och Den stora hälsoresan har fått motta en hel del kritik, bland annat av komikern och skådespelaren Johan Rheborg.
Nu har även ytterligare en komiker sagt sitt om träningsformen, nämligen Jonas Gardell.
Annons

Ett program som blivit en stor snackis våren 2020 är Dplays storsatsning Den stora hälsoresan. De kända personer som deltar i den första säsongen är Martin Melin, 53, Måns Möller, 45, Özz Nujen, 44, Martina Haag, 55, Agneta Sjödin och Anders Öfvergård, 52. Utmaningen de alla sex deltagare har antagit är träningsformen 16 weeks of hell, och är också konceptet som fått motta en hel del stark kritik.

Annons

I och med sin medverkan i programmet har kändisarna ändrat om en hel livsstil för att sedan dokumentera viktnedgång, styrka och ett förhoppningsvis en förbättrad hälsa för tittarna.

Annons

Komikern Johan Rheborg är en av de som riktat stark kritik mot programmet och träningsformen. Han gick ut med ett starkt inlägg på Instagram där han förklarade sin avsky mot allt vad programmet innefattar, då det kan leda till eventuella ätstörningar. Inlägget fick i sin tur en hel del hyllningar från kända och okända personer.

View this post on Instagram

16-weeks of hell. Jag har läst om det och sett korta klipp. Varje gång har jag kännt obehag. Jag har först tänkt att det handlar om min egen låga aktivitet på träningsfronten men… Programmet, upplägget är ett toxin. Oansvarigt. Jag har sett deltagarnas nöjda bilder på Instagram och har blivit illa berörd. Jag tränar också. Mitt mål är att fortsätta ha rörlighet och inte låta blodtrycket dra iväg. Rimligt. Motion och kost är viktigt. Såklart. Jag vill inte heller vara någon bror duktig här. Jag har också gjort många dumheter och gått över gränser i mitt jobb som komiker. Det ingår. Men det här? Det har inget med deltagarnas profession att göra. Här medverkar man av andra skäl. Vilka vet jag inte? Det är inte jag som far illa av att se skiten, men jag tänker på andra, framförallt unga tjejer som kämpar med sig själv och sin självuppfattning. Hur tar dom detta? Förebilder hetsas att tokbanta och överträna av några oklara män som hittat ”balans, fokus och mental styrka i livet” genom överdriven träning och sjuklig kostkontroll. Jag ser bara självsvält här. Jag förstår inte varför dessa vänner, kollegor valt att delta? Varför? Ni har säkert era skäl och ni får såklart träna hur mycket ni vill, men måste ni göra det offentligt? Det är ju normalt kvinnor som tar upp detta med ätstörningar. Men nu gör jag det. Jag tycker nämligen att detta TV-program är djupt beklagligt och obehagligt. Den som inte fattar kan sätta sig i receptionen på SCÄ en morgon och se alla unga människor som kommer dit för att få hjälp, unga fantastiska tjejer som borde fylla dagarna med annat än att försöka reparera sin kropp och sitt psyke från ätstörningar. Jag har sett denna vandring. Jag var oförberedd. Satt o surfade i mobilen, till slut reagerade jag och tittade på alla som passerade. Det tog aldrig slut. Det drällde in tjejer. Till slut började jag gråta. Det var brutalt. Ätstörningar är ett ofantligt problem och det här TV-programmet är ett enormt kliv bakåt. Det gör mig ledsen. #denstorahälsoresan #16weeksofhell #ätstörningar #ätstörd #anorexia

A post shared by Carl Johan Rheborg 🚶🏼‍♂️ (@canvisnous) on

Jonas Gardells känga till 16 weeks of hell

En person som även han har en känga att ge till 16 weeks of hell är komikern och författaren Jonas Gardell, 56. Men det är inte med aggression eller besvikelse han tar upp ämnet, utan med det han kan bäst – humor.

Annons

”Efter 16 veckor av social distans eller ’16 weeks of hell’ som det tydligen heter nu för tiden, kan jag inför beach 2020 stolt visa upp min nästintill PERFEKTA kropp”, skriver Jonas Gardell på Instagram och fortsätter:

”Jag säger som underbara Josefin Nilsson: Älska mig för den jag är!”, följt av ett rött hjärta.

Följarnas stöd

Jonas Gardells inlägg stöttas till fullo av följarna som bombat med fina kommentarer.

Annons

”Klart vi älskar dej som du är, hur skulle vi annars älska dej?”, skriver en.

”Ja. Perfekt är du, Jonas Gardell. Fler som du till mänskligheten!”, fyller en annan i.

”Du är perfekt precis som du är, önskar att alla kunde tänka så om sig själva. Kroppen är bara en skal, det är det som är inuti som är viktigare”, kommenterar en tredje person.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…