LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jonas Gardell om relationen till Mark Levengood efter skilsmässan

03 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Mark Levengood, Jonas Gardell
Jonas Gardell och Mark Levengood separerade i början på året.
Fram tills nu har de båda varit fåordiga om skilsmässan men i en ny intervju med Aftonbladet berättar Jonas om relationen till ex-maken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood talar ut om separationen med Jonas Gardell: ”Vi går i terapi”Brand logo
Mark Levengood talar ut om separationen med Jonas Gardell: ”Vi går i terapi”

Författaren Jonas Gardell, 59, och journalisten Mark Levengood, 59, var ett par i 36 år innan de i början av året gick ut med att de valt att separera.

Paret var till en början tydliga med att uppbrottet mellan dem endast innebar en separation och inte en skilsmässa. Men för en tid sedan sen kunde tidningen Svensk Dam bekräfta att Mark och Jonas trots allt lämnat in en skilsmässoansökan – något som ingen av dem valt att kommentera.

Enda sedan de gick ut med separationen i början på året har de ändå synts vid varandras sida vid flera tillfällen under året. De har bland annat dykt upp på röda mattan tillsammans, firat midsommar och gått i prideparaden.

Jonas Gardell om sorgen efter skilsmässan

Det har gått ungefär nio månader sedan paret offentliggjorde separationen och både Mark och Jonas har varit fåordiga om uppbrottet.

Men när Jonas under sommaren gästade Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde valde han dock att tala ut om sorgen.

Annons

– Det är klart att det är sorgligt, säger han i programmet och fortsätter prata hur det är att vara frånskild:

– Alla vet att jag är frånskild. Folk frågar om det inte är sorgligt och det är klart att det är sorgligt. Men det hade varit ännu sorgligare om det inte hade varit sorgligt, säger han i programmet.

Jonas Gardell och Mark Levengoods relation idag

Nu väljer Jonas att återigen prata om uppbrottet och relationen till Mark. Det är i en ny intervju med Aftonbladet som han öppenhjärtligt delar med sig om beslutet att skilja sig och att det inte hade något att göra med huruvida de älskar varandra eller inte.

– Jag är en sanningsperson, det liv jag lever måste någorlunda överensstämma med det liv jag påstår att jag lever. Därför var vi tvungna att skilja oss när vi inte längre kunde leva ihop. Det var inte brist på kärlek, jag tror att både Mark och jag fortfarande älskar varandra, men det stämde inte, vi fick inte ihop det, säger Jonas och fortsätter:

Annons

– Det har varit jättejättetufft, men jag är oerhört strukturerad som person. Jag bokade av stora åtaganden, jag var tvungen att gå in i det, prata om det, leva i det och skriva om det. Inte slarva bort det, för lika mycket som Mark har varit mitt livs kärlek och mitt livs man så är det här mitt livs skilsmässa. Det är inget jag klarar av bara så där. Jag gick djupt, djupt in i det.

Vidare berättar Jonas hur parets relation ser ut idag, efter den turbulenta tiden de senaste nio månaderna.

– Vi har en komplicerad relation, vi har ju skilt oss och det gör man inte för att det är kul. Men vi har alla de här nycklarna till varandras liv och vi har en målsättning att vi ska vara vänner. Vi har också barn. Vi känner ganska många som är frånskilda och har barn, då måste man skärpa sig. Många var jätteförvånade att vi var på Mallorca på sportlovet, men vår dotter ville ut och resa, konstigare än så var det inte.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons