LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jonas Gardell: Jag väntade i fem år på att Mark skulle komma tillbaka

13 nov, 2023 
JONAS GARDELL, MARK LEVENGOOD
Jonas Gardell och Mark Levengood var gifta i 11 år innan de gick skilda vägar.
Men nu berättar Jonas om de sista fem åren – som präglades av att han gick och väntade på att Mark skulle komma tillbaka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Darin Zanyar om att komma ut som homosexuell: ”Jag tog en break”Brand logo
Darin Zanyar om att komma ut som homosexuell: ”Jag tog en break”

Det var i januari i år som beskedet kom att Jonas Gardell och Mark Levengood går skilda vägar.

Sedan dess har uppbrottet kommit på tal ganska många gånger. Senast var när han gästade Bianca Ingrossos talkshow Bianca. Bianca frågade då Jonas om det är jobbigt att tänka tanken att den andra parten skulle gå vidare, innan man själv hunnit göra det.

– Nej. Problemet är att vi varit ihop så länge så jag tror inte det går att gå vidare. Vi har för många minnen och nycklar till varandras liv och tillvaro. Det går inte bara att retuschera bort Mark från bilden och photshoppa in en ny snubbe. Det tror jag inte Mark vill göra heller, sa Jonas då.

Jonas Gardell om måendet efter uppbrottet

Men vad många kanske inte visste är att beslutet inte kom som en blixt från klar himmel. Jonas och Mark hade gått och tänkt på separationen i hela fem år.

Annons

I en ny intervju med Allas berättar Jonas hur han mår efter uppbrottet:

– Vi var tillsammans i två tredjedelar av våra liv. Sista halvåret efter separationen har jag känt att jag nästan har en skyldighet att ta reda på vem är jag är och våga prova nya saker. Allt från frukostvanor, när jag går och lägger mig på kvällen till skägg. Alla mina vanor är brutna ändå, eftersom jag inte längre är ihop med Mark, som var min vana. Förut visste jag precis hur min livsväg skulle se ut. Nu ser jag inte ens första kröken. Det är läskigt, men fruktansvärt kul. Visst gör det ont när knoppar bister, men det är också häftigt när något nytt händer, säger han.

Gick och väntade på Mark Levengood i fem år

Jonas får också frågan om han saknar det han hade med Mark. Det är då han berättar om kampen att få Mark att komma tillbaka till honom. I hela fem år gick han och väntade.

– Både ja och nej. Det var inte samma dag vi kom på det vi gick ut offentligt med att vi separerat. De sista fem åren hade jag ägnat åt att vänta på att Mark skulle komma tillbaka till mig, för Mark var fladdrig och gjorde en massa annat. Och det var väldigt skönt, det ögonblick jag fattade att jag inte kunde vänta längre. Han kommer inte att komma. Jag måste gå vidare med mitt liv. Det var otroligt smärtsamt, men också absolut nödvändigt, säger han.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Carolina Byrmo / Aftonbladet / TT

Annons