Jon Henrik Fjällgrens hemliga kärlek: ”Träffades i Norge”

Jon Henrik Fjällgrens nya låt handlar om hans nya kärlek – passande nog heter den ”Hon var vacker”. – Det är en varm och vacker tjej, säger han till Nöjesbladet om sin nya flickvän.

Mello-stjärnan Jon Henrik Fjällgren, 30, har ny flickvän. Och kärleken är stark, hans nya låt ”Hon var vacker” är tillägnad den – än så länge – hemliga flickvännen. I ett mejl till Nöjesbladet förklarar Jon Henrik att hon inte är beredd för att kliva ut i det offentliga rampljuset som hans flickvän, åtminstone inte ännu.

”Hon vill helst vara privat just nu, men hon har också samiska rötter. Vi försöker att ses så mycket som det går just nu”, skriver han.

Och den nya kärleken uppskattar såklart att få en låt skriven till sig.

”Hon vet om låten. Hon tycker såklart att det är väldigt kul att få en låt tillägnad sig”.

Hans senaste förhållande tog slut för drygt ett år sedan, och hans nya tjej träffade han via gemensamma kompisar – under ett besök i Norge.

”Det känns väldigt bra, det är en varm och kärleksfull tjej.”

Den nya låten skrevs av Jon Henrik och Tony Malm, 45, som också skrivit artistens första Melodifestivalbidrag ”Jag är fri”. Låtens lyrik är föga överraskande inspirerad av de starka känslorna från nyförälskelsen.

”’Hon var vacker’ handlar om många saker, men delvis mycket om hur känslan är när man träffar den rätta. När man får den underbara känslan av att vara kär”, skriver han och fortsätter:

”Det är ofta lättare att skriva låtar som bygger på egna erfarenheter. Genom att känna igen sorg, glädje eller vad det nu kan vara och på så sätt få in den känslan i låten. Jag hoppas att det kommer fram tydligt med just glädjen och kärleken i ’Hon var vacker’”.

Och visst kommer vi att känna igen oss, rent musikmässigt – Jon Henriks trademark, jojkandet, är kvar i den nya låten.

När vi får veta som är hans nya kärlek återstår dock att se…

LÄS OCKSÅ: Han är Jonas Hallbergs hemliga kändiscrush

LÄS OCKSÅ: Heta klippet med Jonas och Jon-Henrik som inte visas i TV4

Foto: IBL

 

SENASTE NYTT!