ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Sveriges Johnny Depp om rättegången och Heard: ”Min egen åsikt”

02 jun, 2022 
https://image.hant.se/image002-2.png.jpg?imageId=7019163&x=0&y=0&cropw=100&croph=87.5&width=1318&height=1318
Ola Brising
Seba Alón kallas för Sveriges Johnny Depp
Amber Heard tvingas betala 100 miljoner kronor efter att ha förtalat Johnny Depp.
Nu ger Sveriges egen ”Depp”, Seba Alón sin åsikt om den omtalade rättegången.
Annons
Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har hänt
Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har hänt

Sommaren 2012, för snart exakt tio år sedan, spreds en sensationell bild av Hollywoodstjärnan Johnny Depp, 58, som åkte tunnelbana i Stockholm i sociala medier. Det visade sig snart att det inte var Johnny på bilden, utan den chilenske frisören Seba Alón, 56, från Huddinge som till vardags jobbade på en frisörsalong i centrala Stockholm. Seba blev känd som ”Sveriges Johnny Depp”, fick inbjudningar till kändisfester och började mingla på filmpremiärer. Framför allt när en ny Johnny Depp-film hade premiär så klart.

Seba Alón
Seba Alón ledsnade på att bli förväxlad med Johnny Depp. Nu siktar han på att bli rockstjärna och är aktuell med en ny singel – som handlar om just Depp och hans förhållande med Amber Heard.

Hans likhet med Johnny gjorde också att han fick en roll som chilensk fiskare i Ben Stillers, 56, film The secret life of Walter Mitty vilken hade premiär hösten 2013. För Hänt har Seba tidigare berättat hur glad han var att få träffa och jobba med stjärnan:

Annons

– Ben Stiller är inte bara en rolig kille utan dessutom helt otrolig som människa.

Med tiden tröttnade dock Seba på att bli ”igenkänd” som Johnny. Han sa i Aftonbladet 2018:

– Jag har en känsla av att folk tycker jag är lite konstig. Jag vet inte om folk här i Sverige förstår att man kan fakturera ganska mycket för att vara en look-alike i till exempel USA.

Sveriges Johnny Depp släpper musik – inspirerad av förhållandet med Amber Heard

Och Seba tyckte det var jobbigt att kvinnor försökte ragga upp honom därför att han var lik Johnny Depp. Han är nämligen sedan länge gift, har flera barn och skulle aldrig komma på tanken att vara otrogen.

Den senaste tiden har han dock börjat satsa på en karriär vid sidan av klippningarna, vilken liknar den Johnny har vid sidan av skådespeleriet extremt mycket. Depp spelar gitarr i rockbandet Hollywood Vampires till vilka han skriver många låtar själv, och nu ska även Alón försöka sig på en karriär som rockstjärna. Sjunger gör Seba på sitt modersmål spanska. Under tre månader har han varit i Nashville, Tennessee, och spelat in åtta nya egna rocklåtar som förhoppningsvis kommer att bli ett album.

Annons

En första singel är släpps den 3 juni, heter Miel y Pasión (Honung och passion), och handlar om den destruktiva relationen mellan en vuxen man och hans älskade, en mycket yngre kvinna. Seba berättar för Hänt:

– Delvis inspirerades jag av förhållandet mellan Johnny Depp och Amber Heard, för eftersom jag jobbat mycket som Johnny Depp look-alike är det ett förhållande och en rättegång som inte har lämnat mig likgiltig.

✔︎ Därför fälls Amber Heard för förtal

I en krönika publicerad i Washington Post 2018 skrev Amber Heard att hon var ett offer för våld i nära relation. Johnny Depp menade att ex-frun Heard, även om hon inte nämnde Depp vid namn, pekade ut honom som hustrumisshandlare. Han stämde henne därför på 50 miljoner dollar för förtal. Heard svarade med att bland annat stämma Depp på 100 miljoner för våld och fysiskt lidande.

Rättegången som direktsändes tog 6 veckor att genomföra. I onsdags kom juryns beslut. De finner Heards uttalanden om sitt och Depps äktenskap som falska och med sin krönika agerade för att skada Depp. Juryn anser att texten skadat Depps rykte och att han förlorat jobb.

Amber Heard tvingas nu betala drygt 10 miljoner dollar till Depp.

Heard vinner dock en av sina stämningar om förtal gällande att Depps advokat ska ha uttalat sig felaktigt om Heard i en artikel i Daily Mail.

Seba Alóns starka åsikt om rättegången mellan Depp och Heard

Angående den uppmärksammade rättegången som började den 11 april och avslutades så sent som i fredags, den 27 maj då slutpläderingarna hölls, säger Seba:

Johnny Depp och Amber Heard
Johnny Depp och Amber Heard har mötts i rätten.

– Självklart har jag min egen åsikt. Den här rättegången kommer att skapa ett prejudikat för vad som är idén om den förtryckande och missbrukande mannen i det kollektiva omedvetna. Våld har inget kön. Dessutom måste bevis backas upp av andra bevis. Pressen borde också regleras i detta. Ett rykte borde inte få publiceras och därigenom förstöra någon människas rykte. Det borde lagstiftas om vad journalister får skriva om, även vad de håller tyst om, vad gäller de ämnen de tar upp.

Annons

Han fortsätter:

– I min låt tar jag på mig en del av den uppgivenhet en stor man som ser att hans förhållande närmar sig uppbrottet känner. Han är uppgiven för att det var något han visste oundvikligen skulle komma en dag på grund av skillnader i ålder och intressen. Vad gäller det minns jag Amber förklara att Johnny bara umgicks med tråkiga gubbar. Jag menar, vi pratar om Alice Cooper och Marilyn Manson bland andra, vad gäller de tråkiga gubbarna. Översatt till engelska sjunger jag ungefär: The game of love, you learn by losing, we are hand in hand, good luck to you.

Seba Alón
Seba Alón i replokalen. ”Jag tror jag kan tillföra något nytt till showbranschen i Sverige”, säger han.

Flera av Sebas andra låtar handlar om hans eget liv de senaste 20 åren, hur det känns att komma som emigrant till ett nytt land, alla bra och dåliga upplevelser detta kan medföra. Om sina ambitioner som artist säger han:

Annons

– Jag tycker att jag har en väldigt bra musikalisk produkt, som också har fördelen att ta fram glamouren från en kändis i världsklass som Johnny Depp. Jag tror att svenskarna ser upp till mig och att jag kan tillföra något nytt till showbranschen i Sverige.

FOTO: Michael Ormeno/musikplace.se, TT, privat

Annons