BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard är över

27 maj, 2022 
JOHNNY DEPP, AMBER HEARD
Sista dagen av rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard har nått sitt slut. Nu väntar domen – som kan dröja flera veckor.
Annons
Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har häntBrand logo
Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har hänt

Sprit, droger och våldsamma bråk är bara några ämnen som kommit upp i rättegången mellan ex-makarna Johnny Depp, 58, och Amber Heard, 36. Det har dessutom bjudits på många skandalösa anklagelser.

Men efter en lång och utdragen process, med bland annat Kate Moss, 48, som lagt sig i, så är rättegången nu över.

Nu har respektive advokatteam framfört sina slutpläderingar och nu är det upp till juryn att bestämma vem som vinner. Detta är något som kan ta allt från några timmar upp till flera dagar, eller i värsta fall flera veckor.

Här är Johnny Depps advokatteams viktigaste budskap

Från Johnny Depps sida handlar slutpläderingarna om några viktiga saker. Hans advokat Camille Vasquez säger bland annat att det är mer än bara en mans rykte som står på spel. Det är så mycket mer än så, det är hela hans liv. Då han anklagats för helt avskyvärda brott.

Annons

Camille menar även att Amber Heard ska ha fejkat sin skada i ansiktet, samt att vad som hände "bakom stängda dörrar" är raka motsatsen till vad som egentligen hände.

– Det finns en förövare i den här rättssalen men det är inte Depp och det finns ett offer för våld i hemmet i den här rättssalen men det är inte Heard. Bevisen som har presenterats i den här rättegången har visat att Heard i själva verket är förövaren och Depp är den misshandlade, säger Vasquez och fortsätter:

– Hon var våldsam, hon var grym.

Dessutom kritiserar man nu Amber för hennes beteende i rätten.

Amber Heards advokatteams slutpläderingar

Från Amber Heards advokatteam låter det lite annorlunda. Hennes advokat Ben Rottenborn säger att Johnny Depps team försöker att göra juryn till ”medbrottslingar” i en smutskastningskampanj mot Heard.

Han trycker på att Heard har en grundslagsskyddad rättighet att prata om sitt liv. Han menar också att allt som Heard har sagt är sant.

Annons

Rottenborn menar också att det räcker med att Amber ska ha blivit misshandlad minst en gång för att vinna fallet. Detta ska inte bara röra sig om fysisk misshandel, utan även psykisk.

Advokaten Elaine Bredehoft berättar om hur hårt rättegången har tagit på Amber Heard och alla hot hon har fått, alla jobbuppdrag och erbjudanden hon har förlorat.

– Hon får dödshot. De hotar för guds skull med att sätta hennes dotter i en mikrovågsugn. Ingen människa ska behöva gå igenom det här.

Nu återstår det att se vilket beslut juryn kommer fram till.

FOTO: EVELYN HOCKSTEIN, Steve Helber

Annons