Johannes Brost: Jag såg när Mick Jagger hade sex

Johannes Brost: Jag såg när Mick Jagger hade sex

Johannes Brost minns sitt liv i "Stjärnorna på slottet". Ett minne han aldrig glömmer är när han råkade kliva in i ett sovrum – där Mick Jagger hade sex.

Magnus Uggla, 62, var först ut. I det säsongsavslutningen av “Stjärnorna på slottet” är det skådespelaren Johannes Brost, 70, som håller i taktpinnen på Ericsbergs slott.

Skådespelaren Johannes Brost målar upp en bild av ett liv med mycket jobb och mycket fest. När Rolling Stones var i Malmö 1965 klev de in på den klubb som Johannes Brost drev tillsammans med en vän. Sällskapet drog sedan vidare till en villa i Limhamn där Johannes Brost råkade kliva rakt in i ett sovrum där Mick Jagger befann sig mitt i akten.

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson: ”Rod Stewart tände på mig”

Satt i fängelse efter knarkdom

Men skådespelaren berättar också om Café Opera-tiden på 1980-talet och månaden i fängelse efter kokaindomen.

– Då var det väldigt jobbigt både för barnen, mina vänner och mamma. Då börjar jag verkligen tänka: Nu kanske man är bränd i den här branschen, säger han.

LÄS OCKSÅ: Johannes Brost om romansen med Gunilla Persson: ”Kunde inte slita ögonen från…”

I programmet pratar Johannes Brost också om papparollen. När skådespelaren blev pappa redan som 23-åring drabbades han av panik. Johannes Brost säger att han inte alls var närvarande och det dröjde innan han träffade sin dottern.

Inför andra gången han skulle bli pappa ville han vara med på ett helt annat sätt.

– Appropå faderskap ångrar jag nu att jag inte tog mer ansvar och var mer närvarande. Men det var omständigheterna som gjorde att det blev så här. Jag har tagit igen det här på senare år, säger Johannes Brost i programmet.

“Stjärnorna på slottet” sänds lördag den 28 januari på SVT1 klockan 20.

TEXT: Helena Sjögren

FOTO: Ibl / Svt

FRÅN FÖRSTASIDAN