Artikeln innehåller reklamlänkar

Johanna Lind om livet med Anders Bagge: ”Vill ha kontroll”

Jenny Strömstedt är orolig över Anders Bagges fru Johanna Lind Bagge

I kvällens avsnitt av Tillsammans med Strömstedts träffar Jenny och Niklas Strömstedt äkta makarna Anders Bagge och Johanna Lind Bagge. Det kommer fram att en av dem kanske är mer ansvarstagande än den andra och Jenny säger att hon är lite bekymrad över Johanna.

I TV4:s serie Tillsammans med Strömstedts träffar äkta makarna Jenny Strömstedt, 46, och Niklas Strömstedt, 60, olika kändispar i vårt avlånga land. Det blir oftast allt från lättsamma samtal om egentid och bonusbarn, till tyngre ämnen som svek och svartsjuka. I kvällens avsnitt åker Strömstedts till musikproducenten Anders Bagge, 50, och hustrun Johanna Lind Bagge, 47, och delar ett dygn med dem i deras hem på Ekerö som är under renovering.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Anders och Johanna har varit ett par i tre år men berättar att de faktiskt träffades för första gången för 15 år sedan. På den tiden var Johanna dock gift, så det blev inget mer än bara vänskap. Det var när Anders fick höra att den forna Fröken Sverige-vinnaren var singel igen som han valde att lägga in en stöt. Johanna har ett barn från hennes tidigare 24 år långa förhållande, men Anders har inga barn och det är något som har varit och är en stor sorg för tv-profilen.

– Tänker du på vad som hade kunnat hända om du hade träffat Johanna tidigare? frågar Niklas när de två männen har fått egentid tillsammans i Anders musikstudio.

– Då tror jag nog att jag hade haft barn. För då hade vi nog funnit ett sätt som fungerar nuförtiden med någonting, för det har vi pratat om faktiskt, att vi ska kanske försöka. För jag vill det. Men så är det samtidigt så, att man har blivit van att vara barnlös, säger en känslosam Anders och fortsätter:

– Man försöker rannsaka sig själv och säga såhär: ”Vad händer… Hur skulle jag bli som pappa liksom?”

”Johanna ger mig listor”

Anders har varit gift två gånger tidigare och Niklas är nyfiken på vad Johanna har gjort som ingen annan har lyckats med.

– Det är strukturen tror jag. Hon har kommit in och ser saker och säger ifrån ordentligt. Och är dessutom väldigt pedagogisk. Hon har börjat skriva listor till mig. Saker som jag ska göra. Så skriver hon ”God morgon, älskling, dem här sakerna skulle behöva göras” och så är det en A4 med grejer. Och det är inga konstiga saker. Och då blir det så enkelt för mig. Det är ingen lätt match att ha hand om mig.., säger Anders och Niklas frågar snabbt:

– Du tycker hon har hand om dig?

– Inte hand om mig kanske man inte kan säga, det är inte som att hon hjälper mig på toaletten liksom, men hon får mig… Vi diskuterar mycket och analyserar saker som kanske gör att jag kanske fått lite så ”Det där har jag inte tänkt på” och jag lyssnar mycket på henne, det måste jag säga. Jag känner att det är ”time” att bli lite vuxen. Det hände något där just när jag fyllde 50 år. Att det var som att nu, nu måste du kliva upp och vara 50-åringen Anders. Och jag har alltid försökt analysera det där om det är på grund av avsaknad av att jag aldrig har fått barn liksom. Att jag går och är sorgsen för det, och i princip leker med mig själv, alltså förstår du, att jag får både vara barn och vuxen. Det är en enorm sorg för mig, för jag har ju försökt hela mitt liv liksom, säger Anders.

Behöver egentid

Samtidigt som Niklas och Anders sitter i studion och reflekterar över livets gåtor, så har Jenny hamnat på ett massagebord där Johanna ger henne hudbehandling och massage. Johanna berättar att även hon absolut kan tänka sig att skaffa barn.

– Men som sagt var, man är ju till åren. Och blir det så blir det, och det är en gåva, men det är ingen självklarhet alls liksom, förklarar Johanna varpå Jenny uttrycker en oro.

– Jag är lite bekymrad över… att du måste få vara svag och liten ibland också.

– Jag tror man får hitta sin egentid, sina stunder. Där jag laddar batterierna låter jättekonstigt, men det är faktiskt att jag går upp tidigt innan allting har börjat. Tyst, kaffe, kollar nyheterna eller så och sen bara får göra sig ordning i lugn och ro för sedan klockan sju är det bara “Brrrr!”, då kommer byggarna och det är det ena med det tredje, så jag behöver få vara lite själv och lite tyst.

Efter samtalet med Anders uttrycker även Niklas en oro över listorna som han hört talas om.

– Du har ju Anders i koppel lite också, jag tänker på dem där listorna. Jag tänker så här att jag skulle få spader ibland och tänka att… “allting handlar ju om… ingenting handlar ju om mig”. Du tar så himla mycket ansvar för allting, säger Niklas till Johanna när de är ute på en promenad med familjen Bagges tre hundar.

– Jo, men det är ju mycket Anders alltså så. Fast det är ju mycket mitt eget fel för jag är ju sådan. Att jag liksom vill ha kontroll över att allting är bra, säger Johanna och fortsätter:

– En del kanske tycker att ”Men Gud du gör så himla mycket!”, men för mig är det inte så, för jag är sådan. Så för mig är det naturligt, så det är ingen ansträngning så.

Tillsammans med Strömstedts sänds ikväll klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

LÄS MER: Därför ändrade Anders Bagge sitt eget tv-program

LÄS MER: Anders Bagges ångest under bröllopet med Johanna Lind

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!