Johanna Lind Bagges om sorgen – starka orden 18 år efter missfallet

Johanna Lind Bagge är sedan flera år tillbaka gift med Anders Bagge. Paret lever tillsammans med sina hundar strax utanför Stockholm. Under Mors dag blev Johanna påmind om sorgen över att ha förlorat två barn för 18 år sedan och berättade öppet om missfallet.

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge har varit ett par i flera år nu och visar ofta upp sin stora kärlekslycka. Både i offentligheten och på sina sociala medier. För bara några år sedan blev de äkta makar, det var sommaren 2018 som de sa ”Ja” till varandra under ett romantiskt bröllop. Men det få vet är att Anders och Johanna känt varandra bra mycket längre än så, det tog faktiskt 16 år innan kärlek uppstod mellan dem. Idag lever de tillsammans i en lyxvilla på Ekerö tillsammans med sina hundar.

Paret har varit öppna med att de hade velat skaffa barn tillsammans. Men tyvärr gick det inte som de hade hoppats. Och för ett par år sedan talade de öppenhjärtligt om kampen.

– Det finns väl ingenting jag hellre hade önskat än att ha haft egna barn, men nu är jag 52 snart och nu får det bli djur resten av mitt liv, sa Anders Bagge då i Carola Häggkvist julprogram Carolas Advent.

Johanna har en son från sin tidigare relation tillsammans med exet Djon Claussen. Sonen Daniel som idag har hunnit bli 20 år gammal. Och under Mors dag valde hon att öppna upp om att hon kunde ha haft fler barn tillsammans med exet Djon idag. För över 18 år sedan blev hon gravid med tvillingar men förlorade dem.

”Sådana här dagar som Mors Dag tänker jag ofta på att jag skulle ha haft flera barn för jag har ju varit gravid efter Daniel men då med min dåvarande man Djon. Efter Daniel så blev jag gravid med tvillingar.”, skriver hon i ett blogginlägg.

Johanna öppnar upp sitt hjärta och berättar att hon var i tredje månaden när det hände.

”Jag var i tredje månaden, kroppen var inställd på att jag var gravid, men jag började ana oråd när jag satt på en middag och började få ont i magen. Nästa dag när jag gick på toaletten……ja då kom en klump ut i toaletten och jag fick åka till sjukhuset.”, skriver hon och fortsätter:

”Var så otroligt ledsen över att det visade sig att jag hade förlorat det lilla fostret men att jag fick behålla det andra fostret och att jag fortfarande var gravid.”

Men en vecka senare blev sorgen dubbel. Det var efter ett besök i Kristianstad som Johanna fick magont under tågresan tillbaka till Stockholm. Smärtan var så påtaglig att hon hoppade av tåget redan i Linköping för att åka till sjukhuset.

”Det visade sig att fostret som var kvar ej hade klarat sig. Så nu hade jag alltså förlorat mina tvillingar. Kände mig tom i kroppen och i själen.”

Mors dag påminde henne sorgen och förde henne till tankar om hur livet hade sett ut om tvillingarna fanns hos henne.

”Just dessa dagar som Mors Dag tänker jag ofta på hur det hade varit om jag hade tvillingarna. Då hade de varit 18 år idag. Men återigen tacksam för att ha en fin son och att få gåvan att få ett barn, det är ingen självklarhet idag.”, avslutar hon.

LÄS OCKSÅ: FLYTTPLANERING 2 år efter miljonrenoveringen

LÄS OCKSÅ: KIDNAPPAD! Wen, 38, tvingades vänta fem år på kärleken Johan

Senaste nytt