LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Johanna Lind Bagge talar ut om Anders Bagges adhd-diagnos

18 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
Johanna Lind Bagge, Anders Bagge
I år firar Johanna Lind Bagge och maken Anders Bagge femårig bröllopsdag.
Nu talar Johanna ut om hur det är att leva med Anders som har diagnosen adhd.
– Då blir han manisk, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här stormar Anis Don Demina intervjun med Anders BaggeBrand logo
Här stormar Anis Don Demina intervjun med Anders Bagge

I slutet på augusti firar Anders Bagge, 55, och Johanna Lind Bagge, 51, fem år som gifta. Under tiden de varit tillsammans har det minst sagt hänt en del.

Johanna och Anders träffades långt innan de blev ett par och de påbörjade sin relation som vänner. I en intervju med Allas berättar Johanna om hur de träffades.

Så började Johanna Lind Bagge och Anders Bagges kärlekssaga

Deras första möte var de facto när Johanna fortfarande var tillsammans med sin dåvarande make Djon, och de var hembjudna till Anders på middag. De fortsatte ha kontakt efter middagen men enbart som vänner.

När Anders sedan fick nys om att Johanna och Djon hade gått skilda vägar bestämde han sig för att ta relationen till nästa steg.

Annons

– När en fågel viskade i hans öra att jag hade separerat så hade Anders redan beslutat sig för att det var mig han skulle ha, har han berättat. Men han fick jobba för det, för jag hade bestämt mig för att vara ensam, berättar Johanna.

Johanna Lind Bagge talar ut om Anders adhd-diagnos

Paret har nu levt ihop i många år och det är inte konstigt att man går varandra på nerverna ibland. I intervjun berättar Johanna även om de största olikheterna mellan de äkta makarna.

Johanna är till skillnad från sin man extremt organiserad, något hon inte kan säga om Anders.

– Jag är extremt organiserad, men ibland kan det vara bra att bryta och bara bli lite omskakad. Av Anders blev jag verkligen det, jag skakar typ fortfarande, säger Johanna till tidningen och börjar skratta.

Annons

Anders har diagnosen adhd vilket gör att han ofta kan dra igång flera olika projekt samtidigt som han sedan inte fullföljer. Att leva med någon som har adhd handlar enligt Johanna om att lära sig att hitta en form som funkar just för deras relation.

– Det mest utmärkande med Anders diagnos är att han påbörjar en massa projekt, men avslutar inte alltid dem. Han kan även jaga upp sig själv och dra igång en massa samtidigt, och då blir han manisk, får en hög energinivå och snabbare andning, säger Johanna och fortsätter:

– Då gäller det att bryta det där maniska, rent fysiskt. I Anders fall är det bästa att få ut honom. Eftersom han älskar att vara ute i trädgården brukar jag säga åt honom att gå ut och klippa gräsmattan. Då hinner han varva ner.

FOTO: Hänt, Karin Törnblom/TT

Annons