LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Joakim Lundells starka ord om barnen – efter svåra perioden: “Vill inte”

15 jan, 2023 
Jonna Lawaetz
Jocke och Jonna Lundell
Jocke och Jonna Lundell är mäktigast på sociala medier.
I en ny video på Youtube berättar Jocke om att han på senaste tiden tampas med sitt psykiska mående och att inte vill att det ska gå ut över barnen.
– Vill inte att barnen ska se mig såhär.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra periodenBrand logo
Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden

Jocke Lundell, 36, och hustrun Jonna Lundell, 28, har länge varit aktiva på sociala medier. De driver en av Sveriges mest framgångsrika Youtube-kanaler och den populära podden Jocke & Jonna - sanningen måste fram. Paret blev nyligen utsedda till de mäktigaste på sociala medier i Sverige ännu ett år.

Utöver sina sociala medier har de gjort flera tv-program, bland annat Familjen Lundell och Spökjakt. Senast i raden av succéer är skräckfilmen Feed som Jocke varit med och producerat, filmen har nyligen belönats med en Guldbagge-nominering.

Vid sidan av det hektiska arbetsschemat lever de ett familjeliv och paret har barnen Lunabelle, 4, och Lionel, 2 tillsammans.

När Hänt söker Joakim med anledning av succén med hans biofilm Feed får han även frågan om hur han mår.

Annons

"Mår väll ingen höjdare, har lovat mig själv att sluta svara att det är bra av ren rutin när det inte är det", har Jocke tidigare skrivit till Hänt.

Joakim Lundell öppnar upp sig om sitt mående: "Börjar gå sönder"

I parets senaste Youtube-video inleder Jocke med att det är en otroligt jobbig video för honom att göra och att han inte riktigt vet hur han ska börja.

– Som ni vet, ni som följer mig på sociala medier, så har jag inte mått bra under en väldigt lång period. Jag har försökt att vara lite mer öppen sista tiden och att sitta här och pratar om det är skitjobbigt alltså, inleder Jocke videon.

Vidare fortsätter Jocke berätta att det blivit oundvikligt att göra den här videon eftersom hans mående börjar synas igenom och att alla i hans omgivning blir påverkade.

Annons

– Jag har för första gången nu den senaste månaden varit helt öppen med alla runt om mig hur jag mår, det har jag aldrig varit innan.

Joakim har länge lidit av psykisk ohälsa. Han har levt ett tufft liv som han enligt egen utsago inte riktigt bearbetat ännu, han har snarare sopat alla känslorna kring allt det jobbiga under mattan och flytt från det.

– Jag är trött på att springa och det är därför jag tror att jag börjar gå sönder, jag kan inte leva i nuet och det är det som är så sjukt jobbigt, säger Jocke.

Joakim Lundells starka ord om barnen efter tuffa tiden

Kvällarna och nätterna är den värsta perioden och både Jocke och Jonna intygar att det är när Jocke har fullt upp med jobb som han kan koppla bort hur dåligt skick hans psykiska hälsa är i. Periodvis kopplar Jocke bort alla känslor och inte känner något alls, vilket han beskriver som ett tomrum som äter upp honom.

Annons

– Det som är jobbigt är att vissa dagar inte ens kunna vara tillgänglig för barnen och det skriver jag ju ofta till dig hur dåligt jag mår av det. Men jag vill inte att barnen ska se mig såhär. Det gör ont i mig. Jag vill alltid att de ska ha bilden av mig att de får positiv energi och glädje av mig, säger han och fortsätter:

– Om det är någonting jag ändå vill sätta ett plus på, fast man mår såhär, att jag känner när jag är med dem så ger dem fortfarande glädje.

Jonna berättar att barnen pratar om Jocke i positiv bemärkelse och att de skiner upp så fort han kommer in i rummet. Jocke fortsätter berätta att han inte tror att barnen känner av hans mående när han leker med dem.

– Men jag måste ju ta tag i det här, säger han.

I slutet av videon berättar paret att de inte kommer uppdatera som vanligt på Youtube längre och att de bara kommer spela in något om de inte känner för det. De kommer ta ett steg tillbaka från sociala medier och fokusera mer på saker som ger dem energi och som de mår bra av.

FOTO: Youtube

Annons