ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Joakim Lundell om sjukdomskampen – nu talar han ut

22 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Profilen Joakim Lundell är ständigt aktuell med nya projekt.
I senaste avsnittet av podcasten Jocke & Jonna – sanningen måste fram lyser han dock med sin frånvaro och Jonna Lundell berättar att Jocke är sängliggandes till följd av sjukdom.
Till Hänt berättar han om orsaken bakom sjukdomen.
– Det blev en kollaps, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra periodenBrand logo
Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden

Mångsysslaren Joakim Lundell, 36, är en av Sveriges största profiler. Han har tillsammans med hustrun Jonna Lundell, 28, byggt upp något av ett imperium, med flera populära tv-program, sin youtube-kanal och sin gemensamma podd. I flera format delar paret med sig av sitt intensiva liv, med alla upp- och nedgångar som det innebär.

Joakim Lundell tvingas ställa in veckans podd – Jonna bekräftar sjukdomen

I det senaste avsnittet av parets podcast, Jocke & Jonna sanningen måste fram, som de driver tillsammans med TV-producenten Jonas Bergström, saknas Jocke. Medan Jonna och Jonas spelar in podden på nedervåningen, är Joakim sängliggandes en trappa upp. Hustrun berättar att Jocke misstänker att han fått viruset RS som sedan gått ner i lungorna och utvecklats till en lunginflammation.

Annons

– Han är verkligen sjuk, vi har ju trott att det har varit covid, för nu har man ju hört att det har kommit till och från till folk. Vi har tagit test men det visar negativt. Han har haft feber till och från i en och en halv vecka, säger Jonna och fortsätter:

– Det är verkligen som att han vaknar upp på morgonen och bara "idag känner jag mig lite bättre" och sen klockan 14, så "dunk" går allting neråt. Så har han en helvetesnatt, svettas, fryser, svettas, fryser. Trots att han tar alvedon och ipren, nej det lägger sig inte.

Vidare fortsätter Jonna berätta att Jocke hostar hela tiden och hon beskriver det som att hans lungor brinner.

Joakim Lundells sjukdomsbesked: "Blev en kollaps"

Till Hänt berättar Jocke att han har haft ett extremt tufft år, det har varit flera närstående som gått bort och många som blivit sjuka. Även grova, påhittade saker riktade mot hans fru Jonna där deras barn har blivit inblandade, har påverkat hans hälsa.

Annons

"När allt la sig så kom saker ifatt vad jag egentligen varit utsatt för och kände då hur mycket stryk kroppen och psyket tagit när den tvingats jobba super intensivt och samtidigt behövt hantera allt detta.", skriver Jocke i ett meddelande till Hänt.

Vidare fortsätter Jocke berätta att hans hektiska jobbschema och bristen på vila börjar ta ut sin rätt.

"Jag jobbar ju ständigt typ 70 timmars veckor. Nästan året om och har typ aldrig semester. Varje dag har jag 4-5 timmes långa möten, och skriver manus till nästa film nu. Försöker hinna med youtube och familjen. Så blev en kollaps igår när allt bara vart för mycket", avslutar han.

FOTO: LORESTANI ALI/Aftonbladet

Annons