Artikeln innehåller reklamlänkar

Joakim och Jonna Lundells tuffa familjebeslut – efter problemen

Joakim Lundell och Jonna Lundell måste lämna bort hunden Affe för familjens välmående.

Joakim Lundell och Jonnas Lundell har länge försökt få hunden Affe att fungera ihop med deras andra hundarna och med dottern Lunabelle. Men resultatet har inte blivit som de tänkt sig. Därför har paret nu fått ta ett beslut om Affe, som de helst inte hade velat behöva ta.

Joakim Lundell, 33, och Jonna Lundell, 24, driver en av Sveriges största Youtube-kanaler och brukar där dela med sig av deras liv på olika sätt. Ofta delar paret med sig av personliga saker och känslor. Bland annat har deras följare fått följ deras känslosamma resa till att bli med barn, som de kämpade med i flera års tid.

I februari förra året kunde Joakim och Jonna berätta att de efter mycket om och men blivit med barn. Deras första barn. Sedan tidigare hade de tre hundar: Batman, Ängel och Affe. Affe var det sista tillskottet i familjen innan dotter Lunabelle föddes. 2016 tog paret hem Affe, som då var 14 veckor gammal.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Till en början gick allt bra med Affe och de andra hundarna. Men allt skulle visa sig bli jobbigare än Joakim och Jonna hade tänkt sig. Affe fungerade sämre och sämre med deras andra hund Batman. Paret försökte då lösa situationen med att anlita en hundcoach med mera.

När Jonna blev gravid blev det ännu viktigare för Joakim och Jonna att situationen med hundarna skulle bli bättre. Och när Lunabelle kom till världen valde de att låta Affe bo borta ett tag. Många följare frågade sig då var Affe tog vägen och när han skulle komma tillbaka till familjen. I en Youtube-video väljer nu Joakim och Jonna att svara på följarnas frågor.

– Jag vet inte riktigt var vi ska börja. Det är jobbigt att snacka om det här över huvudtaget, säger Joakim i videon.

Han fortsätter sedan berätta hela historien om Affe och varför allt blev som det blev.

– Han ville sätta sig över Batman, han ville ha all uppmärksamhet. Så fort vi tog upp Batman eller gosade med honom så började han morra, säger Joakim.

Levde på hoppet

När paret flyttade till sitt stora hus i Norrköping 2017 trodde paret att allt skulle bli bättre. Hundarna skulle få mer plats där. Men allt blev sämre. Batman och Affe kunde helt plöstligt ryka ihop. Ibland över Jonnas ansikte, vilket gjorde att de av misstag bet henne.

– Det blir verkligen jobbigt för oss, för båda är familjemedlemmar, vi vill att båda ska ha det bra, vi vill inte att något ska hända OCH jag var gravid med Lunabelle. Och då gick ju tankarna liksom ”okej, hur ska det här fungera?”, vi måste lösa det här innan bebisen kommer, säger Jonna.

När Lunabelle kom till världen testade Joakim och Jonna sig fram med hundarna. Hur fungerade de ihop med deras dotter? Allt gick bra med Batman och Ängel, men med Affe gick det inte alls bra.

– Då insåg vi att ”shit, det här kommer inte att funka”, säger Joakim.

Inte ett lätt val för Jocke och Jonna

Paret har nu fått ta det tuffa beslutet att lämna bort Affe för gott. Ett beslut som de helst inte hade velat ta, men som kändes nödvändigt för att familjen och Lunabelle ska må bra.

– Lunabelle har rätt att vara var som helst i sitt hem. Hon ska kunna ligga i soffan utan att vi ska behöva bygga upp en mur runt henne, så att hundarna inte börjar bråka på henne, förklarar Jonna.

Beslutet att lämna bort Affe är tufft för paret, då det för dem är att lämna bort en familjemedlem.

– Det blir känsligt i och med att vi älskar alla hundar och vårt barn så pass mycket. Då blir det känsligt när folk påstår att man inte bryr sig om Affe. När de påstår att “Ja, så lätt kan ni lämna iväg honom. Ni har inte försökt tillräckligt”. Ni vet inte ett jävla skit, så håll käften rent ut sagt.

LÄS MER: Jonna Lundells nya gravidbeslut: Då skaffar vi barn igen

LÄS MER: Joakim och Jonna Lundells beslut med dottern upprör följarna

LÄS MER: TÄVLING: VINN BIlJETTER TILL MELLO-FINALEN!

FOTO: TT/Karin Törnblom

FRÅN FÖRSTASIDAN