Artikeln innehåller reklamlänkar

Joakim och Jonna Lundells beslut med dottern upprör följarna

Joakim och Jonna Lundells följare är upprörda över parets val att åka på utlandsresa med 3 månader gamla dotter Lunabelle.

Joakim och Jonna Lundell blev föräldrar i oktober och planerar sin första resa med dottern Lunabelle. Men valet att resa med en tre månader gammal bebis faller inte deras följare i smaken.

Den 28 oktober blev Youtube-paret Joakim Lundell, 33, och Jonna Lundell, 24, föräldrar för första gången. Lyckan var total då paret kämpat för att bli med barn i flera års tid. Graviditeten var inte heller helt problemfri. Flera gånger fick Joakim och Jonna åka akut in till sjukhuset för att försäkra sig om att Jonna och barnet i magen mådde bra.

Sista dagarna innan förlossningen var extra kritiska. Jonna gick över tiden och drabbades av förlossningspsykos, samtidigt som hon tvingades förflytta sig från Stockholm till Norrköping på grund av fulla förlossningssalar. I en intervju med Expressen beskrev Jonna Lundell dagarna innan dotterns födsel som det värsta hon upplevt.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

När lilla Lunabelle väl kom till världen förändrades allt. Jonnas mående gick snabbt från väldigt dåligt till väldigt bra, vilket fick flera följare att tro att Jonna hade fejkat sin förlossningspsykos. I en video på Youtube bemötte Jonna följarnas teori.

– Jag låg inne på psyket och vi satt och pratade med en terapeut och en massa personal från psyket. Du blir inte inlagd på psyket om du hittar på någonting. Du kan inte fejka för att hamna där, och jag ville ju inte ens hamna där. Och de ville inte ens släppa hem mig. Jag vet inte ens vart det kommer ifrån, sa Jonna Lundell i videon.

Följarna kritiska över valet att resa med barn

Det har nu gått snart tre månader sedan Lunabelle föddes och familjelivet rullar på hemma i Norrköping. Nu planerar de nästa steg tillsammans som familj – en utlandssemester.

”Vi håller på att planera vår första utlandsresa med Lunabelle. Jag är så taggat på att få komma till värmen utan att vara gravid. Och så är jag väldigt spänd på att få uppleva saker ihop som en familj”‚ skrev Jonna Lundell nyligen på sin Instagram.

Efter en tids funderande har paret, tillsammans med ett gäng vänner, bestämt sig för att åka till Dubai. Om det berättar Jonna Lundell på sin blogg.

 

Även på Instagram delar Jonna med sig av nyheten att utlandsresan blir av. Många följare unnar familjen semestern efter ett tufft år med graviditet och hårt jobb. Men alla är inte lika glada över Joakim och Jonnas beslut att ta med Lunabelle på resan.

”Vem tar ens med ett litet spädbarn på semester när spädbarn inte ens bör vara ute så ofta i sitt egna hemland pga att dom är så känsliga för bakterier osv i den åldern? Ärligt, vänta tills hon blir åtminstone 1 år. Ska ni på nån solsemester så kan ni ju inte förvänta er att lunabelle kmr njuta på samma sätt som ni”, skriver en följare.

”Med en liten baby som ni har borde ni semestra hemma. Slippa alla virus som RS och mässling mm. Hon är så liten och uppskattar inte att flyga, svettad, myggor mm. Tänk om tänk rätt. Vänta tills hon är minst 1 år”, skriver en annan.

”Det är råd på att man ska vänta tills bebis är minst 18 månader, man ska väl sätta barnet först istället för en resa”, skriver ännu en.

LÄS MER: Jonna Lundell om dottern Lunabelles mystiska sjukdom

LÄS MER: Jonna Lundells bebisbesked – 3 månader efter dotterns födsel

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN