ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Joakim Lundells beslut för barnen – efter nya filmen

22 aug, 2023 
Frida Eklöf
Joakim, Jonna, Lunabelle och Lionel Lundell
På fredag har Joakim Lundells nya långfilm Canceled biopremiär.
Nu berättar han för Hänt ifall barnen Lunabelle och Lionel kommer få se på den nya skräckfilmen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim Lundells sanslösa halvår – nu berättar han: ”Helt bisarrt"Brand logo
Joakim Lundells sanslösa halvår – nu berättar han: ”Helt bisarrt"

Joakim Lundell, 37, har många strängar på sin lyra. Om han inte filmar material till den alldeles egna Youtube-kanalen som han har ihop med hustrun Jonna Lundell, 29, har han fullt upp med tv-program som Familjen Lundell, Lundellhuset och Spökjakt.

Men det är inte det enda som Joakim har tagit sig an under sin karriär. Han har nämligen tagit det stora klivet in i filmbranschen och debuterade förra året som långfilmsskapare med skräckfilmen Feed.

Filmvisningarna sålde snabbt slut på landets alla biografer, och filmen vann även Guldbaggegalans publikpris.

Joakim Lundells rädsla för dottern Lunabelle

På fredag är det biopremiär för Joakims andra långfilm Canceled, som även denna gång är en skräckfilm och enligt honom själv är den betydligt läskigare än filmen Feed.

Men några som ännu inte har fått se den nya filmen är Joakim och Jonnas barn Lunabelle, 4, och Lionel, 2.

– Nej, men Lunabelle har ändå på något sätt varit involverad, antingen så har jag inspirerat henne eller så har jag förstört hennes syn på film. Nu sitter hon och kollar på film med vänner eller med Jonna så säger hon ”mamma, bara så du vet är det animerat”, säger Joakim till Hänt inför premiären av Canceled och fortsätter:

Annons

– Det är bra för att hon blir inte skrämd som ett barn brukar bli, för hon vet att det är någon med mask, låtsasblod och linor. Hon har ju sett när jag pratat i telefon och jobbar med saker och fixar med stuntsen. Men jag är rädd att det hemlighetsfulla med film har förstörts för henne för hon har sett så mycket bakom kulisserna.

Så Lunabelle kanske vågar se filmen ändå?

– Ja, hon säger ju till mig att det inte finns några monster och att det är sådana jag sätter mask på. Vi får se när hon är 15 och om jag förstört något för henne.

Joakim Lundells blandade känslor inför premiären av Canceled

Annons

– Det är så jäkla nervöst, jag är min värsta kritiker. Det finns inga kritiker i världen som är värre än mig, jag ligger och ältar varje natt. Jag kommer nog aldrig kunna säga att jag är helt nöjd eller ge fullt betyg på en film som jag gjort, säger Joakim till Hänt.

Ganska snabbt efter att filmen Feed hade haft premiär började Joakim spåna på en ny film, och hela processen från tanke till färdig produkt tog endast tio månader.

– Det har varit kaos, jag känner mig skyldig, fruktansvärt skyldig. Jag har dragit med hela teamet i det här, men fasen klart vi kan göra klart det här på tio månader. Jag började skriva de första raderna i december, sen hade vi några möten, sen var det manusbearbetning och sen pang på inspelningen. Vi lyckades, men det är inget jag vill göra om, det har varit ett helvete. Vi satt med det in i sista sekund, säger Joakim inför premiären.

FOTO: Stefan Jerrevång/Aftonbladet

Annons