ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Joakim Lundell om känslorna inför nya filmen Canceled

21 aug, 2023 
Frida Eklöf
Joakim Lundell på förhandsvisningen av filmen Canceled
Joakim Lundell är just nu högaktuell med biopremiären av hans nya långfilm Canceled.
Inför förhandsvisningen berättar Joakim för Hänt om hela processen och känslorna inför att visa upp filmen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra periodenBrand logo
Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden

Det har gått över ett decennium sedan Joakim Lundell, 37, och frun Jonna Lundell, 29, slog igenom med den gemensamma Youtubekanalen Jocke & Jonna.

Mycket har hänt sedan dess för turturduvorna, de har fått två barn tillsammans, Lunabelle, 4, och Lionel, 2, de har även varit aktuella i sina alldeles egna tv-program Lundellhuset och Spökjakt.

Joakim Lundell är aktuell med den nya filmen Canceled

Men det är inte det enda som Joakim har tagit sig an under den senaste tiden. Han har nämligen tagit det stora klivet in i filmbranschen och debuterade förra året som långfilmsskapare med skräckfilmen Feed.

Filmvisningarna sålde snabbt slut på landets alla biografer, och filmen vann även Guldbaggegalans publikpris.

Och nu har han gjort det igen, knappt tio månader efter premiären av den förra filmen. I veckan är det biopremiär för Joakims andra långfilm Canceled, som även denna gång är en skräckfilm och enligt honom själv är den betydligt läskigare än filmen Feed.

Annons

När Hänt träffade Joakim på förhandsvisningen av Canceled under måndagen berättade om känslorna inför premiären.

– Det är så jäkla nervöst, jag är min värsta kritiker. Det finns inga kritiker i världen som är värre än mig, jag ligger och ältar varje natt. Jag kommer nog aldrig kunna säga att jag är helt nöjd eller ge fullt betyg på en film som jag gjort, säger Joakim till Hänt.

Ganska snabbt efter att filmen Feed hade haft premiär började Joakim spåna på en ny film, och hela processen från tanke till färdig produkt tog endast tio månader.

– Det har varit kaos, jag känner mig skyldig, fruktansvärt skyldig. Jag har dragit med hela teamet i det här, men fasen klart vi kan göra klart det här på tio månader. Jag började skriva de första raderna i december, sen hade vi några möten, sen var det manusbearbetning och sen pang på inspelningen. Vi lyckades, men det är inget jag vill göra om, det har varit ett helvete. Vi satt med det in i sista sekund, säger Joakim inför premiären.

Det handlar Joakim Lundells nya film Canceled om

Rysaren Canceled följer Alex, spelad av Vincent Grahl, som jobbar på ett framgångsrikt företag som filmar spökjakter och sänder dem online. När det sedan kommer ut att företaget har fabricerat en hel del av spökjakterna blir de canceled. Något som resulterar i att gruppen tappar alla sina sponsorer.

Annons

– Filmen är väl inspirerad dels av vårt realityprogram Spökjakt och dels tagit lite av populärkultur, liten dos av samhällskritik och jakten efter content, vart går gränsen när vi lägger ner kameran? Genom det fick jag inspiration av det som hände Margaux Dietz, när hon filma en utslagen man utanför dörren, säger Joakim till Hänt och fortsätter:

– Jag vill ju göra kommersiell film, att man är rädd när man går ut från biosalongen men att man efter någon dag reflekterar över vad det är man har sett.

FOTO: HÄNT

Annons