LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Joakim Lundell om nya filmen Canceled – avslöjar framtidsplanerna

06 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Joakim Lundell med Jonna Lundell och barnen
Joakim Lundell med Jonna Lundell och barnen
Joakim Lundell har fullt upp med sin kommande skräckfilm Canceled.
Samtidigt kämpar han och kärleken Jonna Lundell med ett tufft beslut som berör barnens framtid.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra periodenBrand logo
Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden

Över ett decennium har gått sedan Joakim Lundell, 37, och frun Jonna Lundell, 29, slog igenom med den gemensamma Youtubekanalen Jocke & Jonna. Mycket hänt sedan dess – de har fått två barn tillsammans, Lunabelle, 4, och Lionel, 2, och har varit aktuella i uppmärksammade tv-program som Lundellhuset och Spökjakt.

De senaste åren har Joakim Lundell tagit steget in i filmvärlden och debuterade förra året som långfilmsskapare med skräckfilmen Feed. Filmvisningarna sålde snabbt slut på landets biografer och filmen vann även Guldbaggegalans publikpris.

När Hänt når Joakim har han fullt upp med nästa projekt: uppföljaren Canceled som har premiär den 25 augusti. Hans följare och fans väntar spänt på den kommande filmen – även denna gång en skräckfilm – som enligt Joakim själv kommer vara betydligt läskigare än sin föregångare. Själv känner han att pressen att leva upp till succédebuten Feed gör honom lite nervös.

Annons

– Det jobbigaste är väl recensionerna. Svensk skräckfilm har ju aldrig fått höga betyg. Feed kanske var en underdog medan den här är en uppföljare till en av Sveriges mest sedda skräckfilmer genom tiderna. Och det är lite jobbigt, Feed hade ju liksom inga krav på sig, berättar han för Hänt.

Joakim Lundell om att bli canceled: ”Människor flyr som möss ur ett brinnande hus”

Den kommande rysaren följer Alex, spelad av Vincent Grahl, som jobbar på ett framgångsrikt företag som filmar spökjakter och sänder dem online. När det kommer ut att företaget har fabricerat en hel del av spökjakterna blir de canceled, och gruppen tappar alla sina sponsorer.

Joakim avslöjar för Hänt att filmen dels är inspirerad av hans egna spökjakter, dels av ramaskriet som utbröt efter att Margaux Dietz filmade en avsvimmad man.

– Filmen är baserad på Spökjakt blandat med det som hände Margaux Dietz. Jag tycker att det Margaux fick utstå var lite värre i proportion mot vad hon gjorde. Hon är en symbol för att filma på det här sättet, att jaga efter content och glömma bort att det är riktiga människor. Men det händer varje dag. Det är ingen som ifrågasätter det om det är en icke-offentlig person som filmat det, säger Joakim.

Annons

Han berättar att han hade hoppats att Margaux Dietz agerande i stället skulle resultera i en debatt om hur alla, även vanliga människor, ständigt känner ett behov av att jaga "content"

Även jag kan glömma bort att njuta av nuet och istället ta upp en mobiltelefon. Till och med barnen filmar man, där känner jag mig lite som en syndare ibland – att fan, lägg ner mobilen och titta på dem med egna ögon istället.

Joakim Lindell öppnar upp om måendet: ”Tuffa år”

De senaste åren har Joakim haft fullt upp med sina olika projekt, och han har tidigare varit öppen med att har blivit utbränd. Mellan inspelningarna av Spökjakt, Lundellhuset och arbetet med filmerna har det inte blivit mycket tid över till vila och familjetid.

Jag har haft tuffa år med psykisk ohälsa. Men jag har börjat landa mer i mitt mående på ett bättre sätt och tagit mer avstånd från sociala medier. Jag kom till slut på att det här med att vara sitt eget varumärke, det är fan ingen höjdare alltså, säger han till Hänt.

Joakim om planerna att flytta utomlands – för barnens skull

Under många år har Joakim och Jonna pratat om att de planerar att flytta utomlands. Främst är det Dubai eller Spanien som de har riktat in sig på. Jobb har sedan kommit emellan och flyttan har skjutits upp gång efter gång. När han får frågan om flytten fortfarande är aktuell skrattar han själv åt att det aldrig blir av.

Annons

– Vi är väldigt svenska om man säger så, vi är väldigt hemmakära, säger han och fortstätter:

– Men samtidigt vet vi att Lunabelle kommer vara den första av den nya generationen av offentliga barn att gå i skolan.

Han avslöjar för Hänt att den verkliga anledningen att paret överväger att lämna Sverige för varmare breddgrader är att de vill att deras barn ska få en uppväxt som andra barn, utan kändisskapet och allt som kommer med det.

– Hon ska veta att den som vill leka med henne vill leka med henne av rätt anledning. Hon ska inte behöva tvivla på varför människor vill vara runt henne, säger Joakim.

Han berättar om skuldkänslorna han kan få över att även hans barn hamnat i rampljuset.

– Då kommer jag få det skittufft med uppfostran också, det blir ju som en minihybris som du ska tämja. Eller så kan det gå åt andra hållet och att hon mår jättedåligt, och då kommer jag att känna mig skyldig när jag ska sitta där och trösta.

Foto: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT, Daniel Costantini/DN/TT

Annons