Joakim Hillson försvann helt från rampljuset – så lever han idag

Joakim Hillson

Joakim Hillson slog igenom med dunder och brak med megahiten Vacker utan spackel.
Men sedan dess har det varit tyst från stjärnan.
Det här gör han idag.

Joakim Hillson är den svenska artisten som slog igenom redan som 18-åring med låten Vacker utan spackel. Han jämfördes då med bland annat Gyllene tider och tog många tjejer landet över med storm. I en intervju med ZVT Nytt berättade han då hur låten kom till.

– Det handlar om en tjej som jag vaknade upp med en morgon för ett år sen. Hon var så otroligt vacker. Sådär som killar brukar säga är annorlunda och kanske ”oj oj oj nu ska jag gå hem alltså”. Men det var inte så faktiskt. Och då fick jag den här idén. Vacker utan spackel, säger han och fortsätter:

– För man pratar mycket om spackel, och i tidningarna stod det väldigt mycket om att unga tjejer sminkar sig. Så jag tyckte det passade bra.

Tiden efter stora genombrottet

Några månader efter den intervjun släppte Joakim Hillson ett helt album, och producenten bakom det albumet var ingen annan än pappan Charlie Hillson. Han hade tidigare arbetat med stora artister som Nordman och Monica Zetterlund, men trots hans stora erfarenheter upplevde Joakim att det ibland kunde vara svårt att jobba med sin far.

– Vi gör allt tillsammans. Jag skriver alla mina låtar och allting och sen sitter vi ner och går igenom allt och lägger upp skisser och ja, kör på liksom. Så vi känner på allt tillsammans och jobbar tillsammans. Men det är mycket tjafs. Det är väldigt svårt att jobba med sin far, sa han då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Joakims drogskandal

Bara något år efter den stora succén hamnade flickidolen plötsligt i blåsväder. I tidningar kunde man läsa om en gråtande popstjärna som åkt fast för narkotikainnehav på nattklubben Spy Bar i Stockholm. I hans ena ficka hade dörrvakterna hittat hasch. I en intervju med Aftonbladet valde han till slut att prata ut om händelsen.

LÄS OCKSÅ: Grynet försvann från rampljuset – så lever hon idag

– Det var en jobbig period i mitt liv. Sedan dess har jag inte rört hasch igen, hävdade han.

Men skandalerna tog inte slut där. Senare samma vår blev Joakim polisanmäld för misshandel efter en kväll på innestället Kolingsborg i Stockholm.

– Killen som anmälde mig provocerade fram bråket. Vi var berusade båda två och han skrek förolämpningar, knuffades och slog mig i huvudet. Hela kvällen! Till slut lackade jag ur. Jag slog till killen. Då sprutade han tårgas på mig och min kompis, berättar han för tidningen.

Det gör Joakim Hillson idag

18 år har nu gått sedan han släppte sitt senaste album och idag gör Joakim Hillson något helt annat. Han är nämligen med och driver restaurangen Flötet Grill & Bar i Nynäshamn.

Men trots att han inte släpper musik idag kan det ändå hända att han ibland bjuder på ett framförande av megahiten Vacker utan spackel. På bandet Pommac - Trios Facebooksida avslöjar de nämligen att de fått upp Joakim scen under deras spelning på restaurangen.

”STORT tack till Flötet Grill & Bar Nynäshamn för en kväll vi sent kommer att glömma i lördags! Tack även till Joakim Hilson för att du kom upp på scen och körde "Vacker utan spackel" kompad av vårt fantastiska band!”, skriver de.

LÄS OCKSÅ: Så lever Amanda Jenssen idag – efter Idol och Så mycket bättre

LÄS OCKSÅ: Frans försvann från rampljuset – så lever han idag

Senaste nytt