TV4-profilens klädval i Nyhetsmorgon väcker ilska: ”Inte lämpligt”

Soraya Nyhetsmorgon

Vad Nyhetsmorgon-gänget väljer att sätta på sig inför en direktsändning kan väcka starka reaktioner hos tittarna.
I veckan dök en TV4-profil upp i programmet i en utstyrsel som får tittarna att säga ifrån.
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4
0:43

Efter reklamen: Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4

(0:43)

Slå på ljud

Stora delar av det svenska folket börjar sin morgon framför TV4:s Nyhetsmorgon. I höst väntas programmet genomgå stora förändringar. Nyhetsmorgon ska nämligen bli hela två timmar längre, detta efter att Malou efter tio lagts ned. Det innebär att Nyhetsmorgon under veckodagarna kommer att pågå från 05:45 till 12:00.

Då byts programledarna ut mitt i sändningen

I samband med förändringen har dessutom två programledare tillkommit till ligan. Strax innan sommaren avslöjades det att dessa två är Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45. För Hänt har Thomas berättat om glädjen över att bli tillfrågad för uppdraget.

– Det är ett jätteskönt gäng att jobba med och ett kul program. Både utmanande med lång direktsändning vilket jag älskar men också att man kan utsättas för ämnen som man inte alltid utsätts för på Nyheterna. Det kan vara högt, lågt och mittemellan under en och samma dag, sa då Thomas.

När Thomas och Rania anslutet till programledar-gänget inträder ytterligare en förändring i programmet. Då programmet blir längre kommer programledarna att byta av varandra så att några leder första delen och några andra.

Skarpa kritiken efter TV4-profilens klädval i Nyhetsmorgon

I Nyhetsmorgon bjuds det ständigt på en mix av innehåll. Varje morgon finns det bland annat någon på plats som lagar mat i studion. Härom morgonen var den Sveriges mästerkocks-finalisten Jimmy Guo, 30, på plats för att laga enkla smidiga kinesiska vardagsrätter.

Dessvärre visar sig nu något annat än maten stulit uppmärksamheten – Jimmys klädval har nämligen väckt starka reaktioner bland TV4-tittarna.

”Praktisk ullig tröja att laga mat i”, skriver en tittare.

”Verkligen inte lämplig klädsel att laga mat i”, skriver en annan.

Kritiken som lämnats på Nyhetsmorgons Instagram har nu även fått ett svar.

”Allt gick bra! Tröjan fäller inga hår”, svarar en person som hanterar kontot.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN