Jill Johnssons kärlekskamp med pojkvännen Mattias

Jill Johnson
Jill Johnson fann kärleken i psykologen Mattias Elg efter en tuff skilsmässa från Håkan Werner.
Nu öppnar Jill upp om svårigheterna i relationen med den nya pojkvännen.
– Det är svårt att vara hundra procent närvarande, säger Jill till Amelia.
Annons

Countrysångerskan Jill Johnson, 47, sjunger ofta om kärlek. Men hur har egentligen hennes egna kärleksliv sett ut? Jo, Jill var under 20 års tid tillsammans Håkan Werner, 58, men paret bröt upp 2017. Ex-makarna har tillsammans barnen Havanna och BonnieLee.

Annons

När Jill gästade Renées brygga, samma år, berättade hon att sorgen var stor. Ex-makarna, som hade tillbringat nästan halva sina liv tillsammans, genomgick en tuff tid för att ta sig vidare efter livet tillsammans.

Jill Johnson och Håkan Werner
Jill Johnson och Håkan Werner bröt upp 2017. Foto: Magnus Sandberg/TT
Annons

Fann kärleken på nytt

Trots hjärtesorg fann Jill Johnson tillslut kärleken på nytt. Det var under sommaren 2018 som hon plötsligt dök upp på tillställningen Polarpriset med en ny man vid sin sida. Mannen visade sig vara organisationspsykologen Mattias Elg och sedan dess har kärleken blomstrat mellan honom och Jill.

Men till en början beslutade sig Jill för att hemlighålla sin kärleksrelation med Mattias, det berättade hon i Nemo Hedéns, 33, podcast Nemo Möter En Vän. I podden förklarade Jill att hon beslutat sig för att inte prata om kärleken i intervjuer men sedan dess har saker ändrats. Idag syns Mattias på Jills sociala medier och när hon återvände till Så mycket bättre förra sommaren öppnade hon upp om relationen.

Det var när Linda ”Miss Li” Karlsson, 31, skulle tolka Jill Johnsons låt I’m gonna love you, som Jill Johnson berättade att den handlar om hennes nyförälskelse med Mattias.

– När jag blev förälskad, som jag blev förälskad, igen – för det trodde jag faktiskt aldrig, att jag skulle bli drabbad av kärlek på det sättet igen – så var det som att jag bara bestämde mig för att den här gången så kommer jag ge allt även om det tar slut i natt eller i morgon eller om en vecka eller om hundra år, berättade hon då i programmet.

Annons

Jill Johnsons kamp med Mattias

Idag lever Jill och Mattias i ett särboförhållande. Jill tillbringar en stor del av sitt liv på olika platser då hon turnerar och Mattias bor i Östersund. Nu erkänner Jill att livet på distans inte alltid är det enklaste.

– Man tappar lågan ibland, och det får vara okej. Det är svårt att vara hundra procent närvarande när man inte kan se varandra med blotta ögat, säger hon till Amelia.

Trots att särboförhållande kan bidra till svårigheter, förklarar Jill vilka styrkor hon ser i kärleken Mattias.

Annons

– Det första jag föll för hos min kille var när han skrev att ”en relation handlar om att höra när den andra ropar”. Och det tycker jag är fint. Det påminner mig lite om mottot ”älska mig som mest när jag förtjänar det som minst”, och en viktig del av en relation är att kunna finnas där i rätt ögonblick och vara den som räddar upp den andra. Min pojkvän är väldigt bra på att lyfta mig när jag inte orkar, om det så bara är att ta med mig ut på en enkel promenad när jag är lite trött och sur.

FOTO:Patrik Österberg/TT/Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…