Jill Johnsons insikt om familjelivet med Mattias Elg

Jill Johnson, Mattias Elg

Jill Johnson och Mattias Elg har varit ett par i snart tre års tid.
Både Mattias och Jill hade barn från tidigare, men nu berättar Jill om hur det egentligen är att komma in som bonus-mamma – för andra gången.
– Inte så ung och inte så naiv, säger hon i SVT:s Carina Bergfeldt.

Jill Johnson, 47, tillbringade 20 år ihop med Håkan Werner, 58, men 2017 valde paret att gå skilda vägar. Tillsammans med Håkan har hon barnen Havanna och BonnieLee.

Uppbrottet kom att bli en tung historia för Jill som hade tillbringat nästan halva sitt liv med Håkan. Tiden efter det valde hon därför att få sörja på sitt eget sätt och tillåta sig själv vara ledsen. Men redan året efter uppbrottet klev en ny man in i countrysångerskans liv och förgyllde tillvaron.

Det var under tillställningen Polarpriset som Jill dök upp med en okänd man vid sin sida. Mannen visade sig vara organisationspsykologen Mattias Elg, 45, och sedan dess har kärleken sprudlat mellan paret.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så fann Jill kärleken i Mattias

I SVT:s talkshow med Carina Bergfeldt är Jill en av gästerna i programmet. Då berättade hon om hur hon och Mattias egentligen träffades.

– Vi träffades en tid där jag hade varit otroligt ledsen och sörjde mitt förra äktenskap. Men jag hade börjat komma upp lite ur den värsta ledsamheten och började blickade lite över horisonten. Då blickade jag ner i min telefon där det fanns ett några månader gammalt meddelande som gjorde mig nyfiken, sa hon och fortsatte:

– Så jag svarade bara trevligt att ”tack för att du hör av dig men jag ligger lite lågt med livet, vi hörs lite längre fram”. Då tyckte han att tre veckor räckte för då hörde han av sig igen.

Jills nya insikt om rollen som bonusmamma

Mattias hade även han barn sedan tidigare, precis som Håkan hade. Det här ledde ju då till att det var andra gången Jill fick ta sig an rollen som bonusmamma. Men i talkshowen berättar hon nu att den här gången var något annorlunda. När Carina Bergfeldt frågar vad hon gör annorlunda den här gången svarar hon:

LÄS MER: Så träffades Jill Johnson och pojkvännen Mattias

– Oj, mycket hoppas jag. Så tillsvida att jag inte är så ung och inte så naiv och jag ser inte att vi ska skapa en ny familj. Utan jag hoppas bara att jag är en förebild och en fläkt liksom, för hans barn, säger hon.

Jill berättar också att i hennes förra äktenskap försökte hon så mycket mer. Hon var alltid den som köpte alla julklappar som hennes bonusbarn ville ha och hon tog alltid disken efter fester. Men nu menar hon att nu räcker det så länge hon tillför något för hennes nya bonusbarn.

– Jag har ingen bild eller nåt minne av att jag ville vara en ny mamma, även i mitt förra äktenskap. Utan då var det mer att jag så himla gärna ville vara en del utav en konstellation som redan fanns när jag kom, säger hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Så är relationen mellan Jill Johnson och Danny Saucedo idag

LÄS OCKSÅ: Jill Johnsons plötsliga karriärsbyte – börjat studera

Senaste nytt