LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jessica Wahlgren har upptäckt en knöl i bröstet – tvingas söka vård

07 dec, 2023 
JESSICA WAHLGREN
Jessica Wahlgren har upptäckt en knöl i bröstet.
Nu är hon inkallad på en akut mammografi för att kolla upp den.
– Anledningen till varför jag hittade den var för att det började klia jättemycket på huden här vid sidan, säger hon i sin podd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jessica Wahlgen Normans glädje – överraskades av maken MagnusBrand logo
Jessica Wahlgen Normans glädje – överraskades av maken Magnus

Jessica Wahlgren, 48, är mamma till barnen Linn, 18, och Colin, 13, som hon har från äktenskapet med Linus Wahlgren, 47. Idag är hon gift med före detta tennisproffset Magnus Norman, 47.

Bröllopet gick av stapeln förra sommaren och det var under en kändistät tillställning som paret sa ja till varandra. Jessica och Magnus träffades för tre år sedan i en padelhall, kärlek uppstod och året därefter förlovade de sig.

Jessica jobbar som make up-artist och vid sidan av alla projekt har hon också podden Jessica & Hanna – å andra sidan tillsammans med vännen Hanna Hedlund, 48.

Jessica Wahlgren om knölen i bröstet

I podden pratar de om allt möjligt som sker i deras liv. I veckans avsnitt berättar Jessica om sitt hektiska schema, samt att hon tror att hon har ADHD. Men hon kan också berätta något lite allvarligare; nämligen att hon upptäckt en knöl i bröstet.

Annons

– Och så måste jag ta tag i att gå och kolla upp en knöl i bröstet som jag hittat. Så har jag inte tagit tag i det heller men nu har jag tagit tag i det så.

Jessica berättar att hon har massa att göra, men måste fokusera på det viktiga.

– Då tänker jag att jag bara ska korta ner "vad är det viktigaste idag?", jo men det är ju knölen i bröstet, jag måste ju kolla upp det där. Men då har jag liksom googlat varje natt och det är ju jättevanligt i klimakteriet att man får knölar i bröstet, så jag är liksom inte orolig. Men det klart jag ska kolla upp den ändå, säger hon och fortsätter:

– Det jag googlade mig till var att det var jättehög procent chans att det absolut inte är någonting alls. Så jag känner mig inte orolig för det, men du vet det är bara en grej för mycket. Jag bara känner såhär "jag orkar inte".

Så hittade hon knölen i bröstet

Men förra veckan tog hon tag i saken.

– Så då tog jag ändå tag i det, så i fredags var jag där.

Annons

Hon fick då bli bokad på akut mammografi.

– Mycket riktigt så blev det ju så. Hon kände på den där knölen och bara såhär "en akut remiss", en rutin eller vad det heter.

Jessica förklarar hur hon upptäckte knölen från första början.

– Anledningen till varför jag hittade den var för att det började klia jättemycket på huden här vid sidan. Då började jag klia hårt och så bara "men gud och så kände jag knölen", säger Jessica och konstaterar vad hon tror det beror på.

– Jag tror att det är att jag har östrogen-brist och att jag inte tagit de här plåstrena på flera veckor. Jag tror att det är det, men vi får se.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons