Artikeln innehåller reklamlänkar

Jessica Almenäs smärta under sjukhusbesöket: “Obehagligt”

Jessica Almenäs om svåra smärtan under koloskopi-undersökningen.

Jessica Almenäs har mått dåligt till och från utan att läkarna hittat orsaken. Nu berättar Jessica att hon fått genomgå en koloskopi, en smärtsam procedur som inte gick som planerat.

Jessica Almenäs, 43, har berättat om att hon sedan en tid tillbaka mått dåligt. 2015 blev hon utbränd och har under perioder varit sjukskriven.

I februari berättade programledaren att hon plötsligt blivit dålig och fått akut uppsöka vård.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

”Har varit sjuk. Igen. Blir galen. Tre gånger de senaste två månaderna har jag varit utslagen av något märkligt virus (?). Får jätteont i magen, feber och blir helt utslagen av trötthet. Sover och kvider 24/7”, skrev Jessica då och fortsatte:

”Hade det i helgen plus fick vad jag tror är en låsning i bröstryggen. Var tvungen att åka in till närakuten pga fick panik när jag fick plötsliga krampsmärtor runt bröstkorgen och inte kunde andas ordentligt”.

Jessica Almenäs hoppades att läkaren skulle hitta problemet, men enligt proverna gick det inte att se vad som var felet.

”Jag känner att något är fel i kroppen, men har en miljon olika symtom så det är svårt att ställa nån diagnos”, skrev hon då.

sin blogg berättar nu Jessica Almenäs att hon varit på sjukhuset och genomfört en koloskopi. Inför undersökningen fick hon en särskilt diet och därefter fasta under en tid innan det var dags att åka till sjukhuset.

”Jag var fruktansvärt hungrig. När man verkligen inte FÅR äta så tänker man ju inte på annat än mat. Och sen laxeringen på det … Fy fan! Att dricka fyra liter vatten med äckligt laxeringspulver i tog mig hela kvällen. Från 18-24. Mådde fruktansvärt illa”, skriver hon på sin blogg.

Svår smärta under ingreppet

På sjukhuset tackade Jessica Almenäs nej till smärtstillande. I blogginlägget beskriver hon hur hon upplevde undersökningen.

Sen får man alltså en slang med kamera på instucken i rumpan och man kan hela tiden följa kamerans väg upp i tarmen. Var fascinerande att se faktiskt”, skriver hon och fortsätter:

Tyckte inte det var så farligt, kändes mest som att ha en liten orm som kröp runt inne i magen. Började tänka på filmen Alien, men sköt undan de tankarna så gott jag kunde för att inte få panik”.

Proceduren gick bra, fram till den sista biten där tarmen kröktes och kameran inte kom förbi. Då kom den starka smärtan som gjorde att koloskopin fick avbrytas.

Det var väldigt obehagligt, kändes som jag skulle svimma – så ont gjorde det i magen – och jag blev alldeles skakis i hela kroppen. De försökte spruta in lugnande men mina vener hade gått och gömt sig för längesen så det var helt omöjligt. Istället var vi tvungna att avbryta och nu måste jag tillbaka en gång till för att göra proceduren i narkos. Allt detta besvär för ingenting och nu måste jag göra om den vidriga laxeringen”, skriver Jessica Almenäs.

LÄS MER: Jessica Almenäs till akuten efter plötsliga smärtorna

LÄS MER: Jessica Almenäs oro efter smärtsamma skadan: ”Hjälp mig”

FOTO: TT/Mickan Palmqvist

SENASTE NYTT!