Jessica Almenäs till akuten efter plötsliga smärtorna

Jessica Almenäs till akuten efter plötsliga smärtorna i bröstkorgen.

De oroväckande smärtorna fick Jessica Almenäs att tänka tillbaka på sin utbrändhet och tvingade henne att agera direkt.

Ett par år har gått sedan programledaren Jessica Almenäs, 43, gick in i väggen. Utmattningssyndromen var påtagliga och utbrändheten var ett faktum. Därför sjukskrevs Jessica från sitt jobb på TV4 och i samma veva hyllades hon för sin öppenhet kring sin psykiska ohälsa.

Annons: Känns ditt hår torrt och slitet? Hos Hårkontroll hittar du allt du behöver för att skapa ditt drömsvall!

Sedan dess har allt blivit bättre i programledarens liv. Hon hittade kärleken i handbollspelaren Patrik Fahlgren, 32, och förra sommaren fick hon sitt tredje barn Sam, 1, med honom. Sedan i höstas leder hon även Kanal 5:s stora late show-program Breaking news med Jessica Almenäs och mår bättre.

Tvingades uppsöka vård

Men i helgen kom oroväckande symptom tillbaka, vilket gjorde Jessica panikslagen. På bloggen berättar hon om plötsliga smärtor som ledde till andnöd.

”Har varit sjuk. Igen. Blir galen. Tre gånger de senaste två månaderna har jag varit utslagen av något märkligt virus (?). Får jätteont i magen, feber och blir helt utslagen av trötthet. Sover och kvider 24/7”, skriver Jessica och fortsätter:

”Hade det i helgen plus fick vad jag tror är en låsning i bröstryggen. Var tvungen att åka in till närakuten pga fick panik när jag fick plötsliga krampsmärtor runt bröstkorgen och inte kunde andas ordentligt”.

Smärtorna och andningsproblemen får Jessica att minnas den tuffa tid hon hade när hon var utbränd. Däremot tror hon inte att det handlar om utmattning den här gången.

”Hade samma vid min första utbrändhet, men mår mentalt mycket bättre nu och känner mig inte särskilt stressad så tror att detta är endast fysiskt. Men visst är det läskigt när man inte kan andas ordentligt”, skriver hon.

Jessicas oro över hälsan

Det är inte första gången som Jessica Almenäs oroat sig över sin fysiska hälsa. I augusti förra året skrev hon ett blogginlägg där hon berättade om en mystisk åkomma.

”Jag känner att något är fel i kroppen, men har en miljon olika symtom så det är svårt att ställa nån diagnos”, skrev hon då.

När hon till slut sökte vård blev hon förvånad över läkarens ord.

”Fick svar på blodproverna jag tog i förra veckan. Nästan hoppades att de skulle hitta något för då vet man iaf vad det är och kan göra något åt det. Men icke. Allt såg bra ut. Inga brister, inga konstiga värden, ingenting. Och ändå så känner jag ju att något inte är som det ska. Så hur går jag vidare nu då? Har ingen aning. Får bara hoppas att jag får sova mer snart och vänta på att kroppen ska ”laga” sig själv”.

LÄS MER: Jessica Almenäs oro efter smärtsamma skadan: ”Hjälp mig”

LÄS MER: Jessica Almenäs ärliga ord efter sjukskrivningen: ”Än är jag inte frisk”

FOTO: TT/Anna Tärnhuvud, TT/Ola Axman

SENASTE NYTT!