LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jessica Almenäs kroppsbild orsakar ramaskri – ilskan hos följarna: ”Avföljer”

20 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Jessica Almenäs
Jessica Almenäs har hamnat i blåsväder efter en uppmärksammad bild.
Stina Wollter är en av alla som väljer att kritisera programledaren.
”Det går inte längre att vara en offentlig person och INTE förstå”, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jessica Almenäs har gått från att bli hyllad för sin insats som programledare i Love is Blind till att kritiseras för det hon väljer att lägga ut på sina sociala medier. En av de senaste inläggen från Jessica har väckt stor debatt online om smalhets. Stina Wollter är en av alla personer som valt att kliva in i debatten och kritisera programledaren.

Jessica Almenäs bild skapar debatt

Jessica Almenäs är en folkkär programledare som under de senaste dagarna hamnat i hetluften. Anledningen till det senaste dramat är en bild som Jessica la ut på sina sociala medier. Camilla Gervide som driver kontot bloggbevakning på Instagram, delade bilden med några väl valda ord.

"Vi vet alla vid det här laget vad det här kallas för, men för den som inte vet…1, 2, 3 Alla på en gång!RIB CAGE BRAGGING!!!!!Sluta med det.”Tihhhiiiihiiii… titta så mager jag blivit…”, skrev Camilla på sin Instagram.

Camilla Gervide har under den senaste tiden valt att hänga ut kändisar på sitt Instagram-konto bloggbevakning som hon menar ägnar sig åt smalhets och uppmuntrar till ätstörningar. Några andra profiler som har hamnat i hetluften på Camillas konto är Bianca Ingrosso och Lovisa Worge.

Annons

Men nu var det alltså Jessica Almenäs tur att bli synad av Camilla. Bilden som som Jessica delade var från en utprovning av kläder inför ett kommande event. På bilden ser man hur Jessica provar en blå klänning hon burit vid ett tidigare tillfälle men som nu blivit alldeles för stor.

”Provat kläder hos Sara Biderman inför ett event. Förra årets Elle-gala-klänning kommer inte bli aktuell iaf. Den har växt kan man säga” Skriver Jessica på sin Instagram.

Jessica Almenäs får hård kritik: ”Hoppas folk avföljer”

Bilden väckte minst sagt debatt på sociala medier och en av alla människor som valde att säga sitt ord om saken var Stina Wollter.

”Jag önskar så innerligt att medvetenheten och ansvarskänslan var större. Vi kan alla bidra till en bättre miljö för våra unga att växa upp i. Tvångsvårdandes av BARN inom ätstörningsvården har ökat med 300% på sex år. Det går inte längre att vara en offentlig person och INTE förstå. Vi har inte råd med det. Offentliga personer måste finna nya vägar, vi har inte råd med okunskap längre. Vi måste hjälpas åt att skapa något som bidrar till självsnällhet. Jag önskar att alla som ägnar sig åt denna glorifiering hade vänner och trygga kärleksfulla nära som kunde hjälpa dem förstå i stället för att heja på.” Skrev Stina bland annat i bloggbevaknings kommentarsfält.

Men det var många fler som hade åsikter om bilden.

”Hoppas folk avföljer hennes jävla vikthetskonto”, skrev en person.

”Sorgligt. Och tragisk att förmedla det till följarna”, tycker en annan.

FOTO: TT

Annons