Stina Wollter tar paus efter alla påhopp: ”Folk terroriserar med skit”

Stina Wollter och ett Instagraminlägg med Stina Wollter och hennes man Micke Olsson Wollter som poserar i vita shorts samt finklädda i långklänning och frack.

FOTO: Lasse Allard Aftonbladet/TT/Instagram

Konstnären Stina Wollter har tröttnat på alla påhopp och kritik.
Hon tar därför en Instagrampaus – från att prata om ämnen från kroppspositivismboken ”Kriget mot kroppen”.
”Jag orkar inte”, skriver hon på Instagram.

Kvinnan blir attackerad av rabiesräv
0:37

Efter reklamen: Kvinnan blir attackerad av rabiesräv

(0:37)

Slå på ljud

Stina Wollter, 58, har gjort sig känd för att sprida kroppspositivism på sina sociala medier, på föreläsningar och i olika medier. Hon har även skrivit flera böcker om ämnet. Den senaste boken har hon skrivit tillsammans med Erik Hemmingsson, som är forskare inom övervikt. Boken heter ”Kriget mot kroppen” och handlar om vikthets, fettfobi, viktmobbning och om att vi lever i en värld som verkar vara besatt av hälsa men som inte tycks göra att vi mår bättre.

Stina Wollter: ”Det är för mig obegripligt...”

Stina Wollter har delat mycket från boken på sin Instagram som har över 315 000 följare. Hon har dock fått så många påhopp och kritik efter det att hon nu slutar att posta någonting om det det tar upp i boken.

”Hur jag än formulerar mig/förklarar/förtydligar kommer samma hopplösa antaganden och grundlösa anklagelser och det spelar liksom ingen roll vad jag svarar eller hur många vittnesmålen än blir. Det är för mig obegripligt hur folk kan terrorisera mig med skit utan att ha läst boken ens. Jag orkar inte”, skriver Wollter på Instagram.

”Samtidigt gränslöst tacksam”

Hon förtydligar dock att hon inte slutar att posta på Instagram. Hon kommer bara inte att posta om det de tar upp i boken.

Hon skriver även att vissa också uppskattar hennes arbete.

”Självklart är jag samtidigt gränslöst tacksam för alla människor som fattar och är med i det livsviktiga fredsarbetet”, skriver hon.

FOTO: Lasse Allard Aftonbladet/TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN