LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jessica Almenäs får stöd av pojkvännen efter den dramatiska kollapsen

19 okt, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Jessica Almenäs har tagit en time out från tv-rutan. Nu läker hon sig själv med träning och stöd från den nya hemliga kärleken.
Annons

Tv-profilen Jessica Almenäs, 39, har haft ett par tuffa år, något hon öppet berättat om. När hon våren 2014 separerade från norska stjärnryttaren Tony André Hansen, 36, hade programledaren under en lång tid försökt få ihop vardagen med flera jobbuppdrag och pendlande till kärleken i Norge med parets son Dylan, 6.

Jessica Almenäs och Tony André Hansen på Let's Dance-finalen 2010. Foto: IBL
Jessica Almenäs och Tony André Hansen på Let’s Dance-finalen 2010. Foto: IBL

Från förhållandet med sportjournalisten Johan Edlund, 44, har Jessica Almenäs även sonen Jack, 10, som bor hos henne i lägenheten på Kungsholmen i Stockholm varannan vecka.

Det stressiga tempot tog ut sin rätt. Hon orkade inte mer och depressionen var ett faktum. Efter uppbrottet från Tony hade Jessica Almenäs även en relation med artisten Sebastian Karlsson, 30, i ett par månader, som även den havererade.

Annons

– Jag var väldigt mån om att alla skulle tycka om mig. Tyckte någon inte om mig blev jag helt knäckt. Jag ville alltid vara snygg, fixad. Mest av allt att alltid vara på gott humör. Det var nog det värsta, berättade hon i Expressen.

Efter nyår hände något. Plötsligt en dag skrattade programledaren högt på gatan åt något och insåg då att hon inte skrattat så hjärtligt på två år. Det var en ögonöppnare.

– Jag känner mig otroligt fri, som att min själ har fått spelrum igen, sa hon i somras i lokaltidningen Mitt i.

Då var hon aktuell i programmet Stjärnkusken på TV4 och med Stora löparboken för kvinnor (Norstedts) efter att ha jobbat med två säsonger av Let’s Dance. Hon berättade även att hon i många år gått i terapi för att prata om sin skenande självkänsla och stora krav på ett perfekt liv.

Någon gång under sommaren träffade hon också en ny och än så länge hemlig kärlek.

– Jag träffar någon men han vill inte vara offentlig, och då får jag acceptera det. Men vi har träffats ett tag nu och ja, jag är kär, sa hon till Expressen i början av september.

Annons

Men så hände det som inte fick ske. Nyligen kollapsade Jessica Almenäs i tv-studion under en travsändning. Hon skakade, kunde inte komma ihåg siffror och hade hjärtklappning.

– Fick lite svårt att andas och siffrorna som jag skulle läsa började snurra. Jag tänkte: “Gud, måtte jag inte svimma i direktsändning”, berättar hon i sin podd Träningspodden med Jessica och Lofsan.

Efter maratonpasset med 14 timmars jobb gick hon hem och sov tolv timmar i sträck. Nu har tv-profilen tagit en time out under resten av oktober. Förutom att vila och umgås med sönerna försöker programledaren komma tillbaka med löpning.

När både kropp och knopp är slitna är det extra viktigt för mig att se till att träna, hur konstigt det än kan låta. Endorfiner, avkoppling och meditation, det är vad träningen är för mig“, skriver hon på Instagram.

Jessica Almenäs får också stöd av kärleken.

– Jag har tagit det lugnt i några dagar, träffat min kille och fått lite påfyllning av positiv energi så nu känner jag mig lite bättre.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons