Jesper Börjessons tillbaka i tv-rutan – efter Nyhetsmorgon

Jesper Börjesson
Det var efter jul som den folkkäre Nyhetsmorgon-profilen Jesper Börjesson meddelade att han avslutar sitt uppdrag hos TV4 – och byter bana helt.
Efter många månader av saknad berättar nu Jesper själv om sin återkomst i tv-rutan.
"Äntligen lite tid i studion".
Annons

Det var strax efter jul som chockbeskedet kom. Efter 25 år som anställd på TV4 meddelade Jesper Börjesson, 45, att han lämnar kanalen och sin roll som programledare hos Nyhetsmorgon.

”Det här är faktiskt lite svårt att skriva. Efter snart 25 år på TV4 så är det dags för mig att kliva ut ur studion och göra något annat i livet”, skrev Jesper på Instagram då.

Annons

Och Jespers sista program blev mer än tårfylld.

Annons

– Man säger ju ibland att ‘all good things come to an end’ och i snart två år har vi suttit vid varandras sida här i Nyhetsmorgon. Och nu kan jag nästan inte ens påa det här, sa programledaren Soraya Lavasani, 37, med gråten i halsen under Jespers sista program.

Tårfyllda avskedet

När Jesper sedan tog sina sista farväl var det med både sorg och glädje i hjärtat. Beslutet om att byta jobb har nämligen inneburit mer än att bara lämna Nyhetsmorgon. När han tog stegen ut ur studion var det sista gången Jesper stod framför en kamera då han lämnade tv-världen för att börja inom en helt ny bransch.

– En liten uppmaning. Glöm inte dem där inne, sa Jesper under sitt sista avsked och fortsatte:

– Utan dem är vi ingenting.

Jesper Börjessons comeback

Men bara två månader efter avskedet står det klart att den gamla tv-profilen har saknat rampljuset. I och med Coronavirusets snabba framfart i Sverige är det många som tvingas jobba hemifrån. Så även Jesper Börjesson och hans nya kollegor.

Som den medievana programledaren han är nöjer han sig dock inte med ett vanligt Skype-samtal då det är dags för kontoret att ha möte över videolänk – något han berättar om i ett inlägg på Instagram.

“Äntligen lite tid i studion. Längtat lite faktiskt. Idag sände vi en stor digital säljkonferens på Rejlers. När vi inte kan träffas fysiskt krävs det snabb omställning. Tror det blir mycket mer av den här varan i framtiden.”

Och vem vet, kanske har vi honom tillbaka i rutan snabbare än vad vi väntat oss?

 

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…