Jesper Blomqvist blåst på miljoner: "Var för godtrogen"

Jesper Blomqvist blåst på miljoner: "Var för godtrogen"

"Let's dance"-stjärnan Jesper Blomqvist har tjänat över 20 miljoner kronor på sin fotbollskarriär. Men nu är pengarna borta och profilen måste börja jobba igen. – Jag blev lurad, säger han.

Fotbolllsstjärnan Jesper Blomqvist, 43, är just nu aktuell som semifinalist i “Let’s dance”, där han gör succé tillsammans med danspartnern Malin Watson, 49. Men livet har inte alltid varit en dans på rosor för profilen. Så sent som i höstas skilde sig Jesper från sin fru Pauline Holst, 43, efter tre år som äkta makar.

Nu kommer nästa smäll. Enligt Skatteverket hade fotbollsstjärnan över 20 miljoner i förmögenhet 2006, men så är inte fallet längre. Nu berättar Jesper Blomqvist att fotbollsmiljonerna är borta.

– Det var några affärer där jag var för godtrogen och blev lurad. Och det var något ex längre tillbaka i tiden som kostade några kronor, hon också. Bokstavligt talat blev jag inte rånad, men…, säger Jesper Blomqvist till Hänt och fortsätter:

– Hade jag varit noggrann och inte gjort dåliga affärer, då hade jag sett till att pengarna hade ökat i stället för att sjunka.

LÄS OCKSÅ: Jesper Blomqvist om sonen: ”Han är mitt viktigaste stöd”

“Let’s dance”-deltagaren berättar att han blivit blåst på pengar både av agenter, spelbolag, förvaltare och en före detta sambo. Att han valde att lita på fel människor.

– Jag lämnade över för mycket, vissa saker var alldeles för oansvarigt att lämna över till andra. Man tycker att någonting låter bra, men så blir det fel. Det är inte jag som har satt sprätt på mina pengar, jag är inte slösaktig och har inga dyra bilar, säger han och fortsätter:

– Som tur är. För om jag både hade blivit lurad i dåliga affärer och slösat bort mina pengar själv, då hade det nog sett ganska mörkt ut för mig nu. Då hade jag jobbat nio till fem igen för länge sedan.

Jesper Blomqvist har blivit blåst på nästan 20 miljoner kronor.

Efter finalen av “Let’s dance” nästa fredag ger sig Jesper Blomqvist ut på arbetsmarknaden igen. Redan nu har han planer på att starta upp ett nytt, hemligt jobbprojekt som rör mat. Både för att han vill – men också för att han behöver en ny inkomst.

– Det är långt ifrån någon kris för mig. Jag har hört rykten om att jag är i konkurs, men det är betydligt överdrivet. Jag överlever. Men sen vill jag ju jobba och hitta något jag trivs med. Och absolut vill jag ju tjäna pengar igen, säger han till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Jesper Blomqvist avslöjar: Så ska min drömkvinna vara

Jesper Blomqvist berättar att hans dåliga erfarenheter har gjort att han är mer försiktig när det gäller pengar. Den här gången kommer han att ta mer ansvar för sina investeringar och inte vara lika godtrogen.

– Jag är mer försiktig nu. Jag vill inte tappa tron på folk, men när det kommer till pengar och investeringar så måste jag vara med mer själv och inte bara lämna över det. Om man inte har koll själv så är det lätt för andra att spendera ens pengar åt en, säger han.

Är du ledsen över hur det har blivit med din förmögenhet?

– Nej… Egentligen inte. Absolut är jag ledsen ibland, men jag går inte runt och deppar över det. Man ibland tänker man ju “fan” och är sur på sig själv. Samtidigt är det en nyttig lärdom.

Semifinalen av “Let’s dance” sänds 20.00 i kväll, fredag, på TV4. 

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN